Crispy kartoffelfad med timian og hvidløg

Tonkotsu ramen med chashu (opdateret)

OPDATERET OPSKRIFT

I december udgav jeg min opskrift på tonkotsu ramen med chashu. I går lavede jeg denne lækre japanske nudelsuppe endnu en gang, og med lidt små ændringer i opskriften, fik jeg endnu mere smag ned i den kraftige suppe. Det synes jeg ikke, I skulle snydes for, så her er min opdaterede opskrift 😉

Se den oprindelige opskrift her: Tonkotsu ramen med chashu

Ramen er en japansk nudelsuppe, der findes i et utal af variationer. Der findes næsten lige så mange opskrifter, som der findes japanere! Ramen kan inddeles i 4 kategorier, som er shoyu (soja), miso, shio (skaldyr) og så tonkotsu (svinekød), som er brugt i denne opskrift. Dog har jeg også set mange bruge kyllingefond som base for suppen, og det fungerer også godt.

Chashu er svinekød braiseret i en sød og salt, sojabaseret marinade. Til denne opskrift har jeg valgt at bruge nakkefilet, men det kunne lige så vel have været svinebryst, ribbensteg, kamsteg eller andet. Har man nu lige 4 skiver hamburgerryg liggende i fryseren, så er det oplagt at bruge dem her! Så ville jeg dog ikke marinere kødet, men bare bruge det direkte i suppen.

I forhold til grøntsager i suppen kan man også bruge, hvad man har lyst til. Til denne opskrift har jeg brugt portobellosvampe, forårsløg og wakame tang, men næsten alt kan bruges: porrer, spinat, bønnespirer, chili, bok choi, spidskål, løg, radisser, majs, gulerødder eller peberfrugt – you name it 😉

Så her har I min version af tonkotsu ramen med chashu – det smager altså VANVITTIGT godt!!!

ramen1

Opskriften svarer til 4 personer

Chashu

 • 500 g nakkefilet
 • 3 dl vand
 • 1,5 dl sojasauce
 • 1½ spsk sukker
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • salt og peber

Skræl og hak hvidløg og ingefær groft. Bland en marinade af vand, soja, sukker, hvidløg og ingefær. Kom nakkefileten i et ovnfast fad og krydder med salt og peber. Hæld marinaden over kødet og lad det marinere i køleskabet i minimum 1 time og gerne natten over.

Brun nakkefileten på en varm pande og kom den tilbage i fadet med marinaden. Tilbered nakkefilet i ovnen i 1 time ved 180 grader. Lad kødet hvile 15 min. og skær det i skiver.

Tonkotsu ramen

 • 1 kg svineben (eller 4 svinebouillonterninger)
 • 2 L vand
 • 4 spsk fiskesauce
 • 2 spsk sojasauce
 • 2 spsk østerssauce
 • ½ bundt forårsløg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • peber

Skær eventuelt overskydende kød fra svinebenene. Rist benene i ovnen ved 230 grader på ovnens grillfunktion til de tager godt med farve. Jo mere farve, jo kraftigere suppe. Jeg gav mine svineben ca. 30 min. i alt, hvor jeg vendte dem hver 10. min.

Hak hvidløg, ingefær og forårsløg groft. Kom svineben, vand, fiskesauce, soja, østerssauce, forårsløg, hvidløg og ingefær i en stor gryde. Lad det simre i minimum 1 time og gerne 3-4 timer. Si svineben og grøntsager fra suppen og smid det ud – det har udtjent sit formål. Smag suppen til med fiskesauce, soja, østerssauce og friskkværnet peber.

Tilbehør

 • 4 æg
 • 1 pakke ramennudler
 • 200 g portobellosvampe
 • ½ bundt forårsløg
 • 1 håndfuld wakame eller noritang
 • sriracha chilisauce
 • sojasauce

Skær forårsløg og portobellosvampe i skiver. Udblød tang i vand, kog nudlerne efter pakkens anvisning og kog æggene smilende. Anret nudler, kød og grøntsager i en skål og overhæld med den varme suppe. Top suppen med 2 halve æg og server suppen med soja- og sriracha sauce, så man selv kan smage suppen til.

Hvis der er rester tilbage, så læg kødet tilbage i marinaden og i køleskabet, så kødet kan trække videre i marinaden til næste dag. Og husk: hvis du skal spise suppen som japanerne, så skal den altså slubres med en masse smaskelyde 😉

ramen6

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crispy kartoffelfad med timian og hvidløg