Banh mi (vietnamesisk sandwich)

Jeg elsker vietnamesisk mad! Når vi skal til Vietnam til sommer, er min liste over måltider, jeg gerne vil spise, næsten lige så lang som listen med seværdigheder 😉 Jeg elsker pho, forårsruller, nudelsupper og -salater, wonton og ikke mindst den vietnamesiske sandwich; banh mi. Banh mi er klart en af mine yndlingssandwich. Det søde og salte, karamelliserede svinekød med de sursøde syltede grøntsager, den spicy mayo og det sprøde brød – MUMS!
Lige nu føler jeg, der er alt for lang tid til, det bliver sommer. Jeg har taget lidt forskud på ferien og lavet min egen version af den lækre banh mi sandwich. Hold nu op hvor er det bare lækkert!
Opskriften svarer til 4 personer
Ingredienser:
- 500 g nakkefilet eller -koteletter
- 3 spsk fiskesauce
- 3 spsk ahornsirup
- 2 spsk soja
- 1 spsk sukker
- ½ spsk sesamolie (anden olie kan også bruges)
- 2 fed hvidløg
- ½ tommelfinger ingefær
- peber
- 200 g gulerod
- 200 g kinaradise (alternativt anvendes gulerødder, altså 400 g gulerod i alt)
- 1½ dl vand
- 1½ dl eddike
- ½ dl sukker
- 4 spsk mayonnaise
- 4 spsk hoisinsauce
- 2 tsk sriracha
- salt og peber
- 2 baguette
- ½ agurk
- syltede jalapeños
- koriander
Fremgangsmåde:
Marineret nakkefilet:
- Skræl og hak hvidløg og ingefær fint
- Bland fiskesauce, ahornsirup, soja, sukker, sesamolie, hvidløg og ingefær og smag til med peber
- Skær nakkefileten i grove stykker og mariner kødet i køleskabet i minimum 30 min. og gerne i et par timer
- Steg kødet med marinaden ved høj varme til kødet er gennemstegt og godt karamelliseret
Syltede vietnamesiske grøntsager:
- Skræl gulerod og kinaradise og skær i tynde stave (evt. med juliennejern)
- Bland vand, eddike og sukker og kog op. Lad syltelagen køle let af, hæld det over grøntsagerne og stil på køl i minimum 1 time
Spicy mayo:
- Bland mayo, hoisin og sriracha
- Smag til med salt og peber
Sandwichen:
- Varm baguetten i ovnen
- Skær baguetten over på midten og skær brødet op på langs, så du har 4 sandwiches
- Smør baguetten med den spicy mayo
- Skær agurken i skiver og fordel på brødet
- Top med de syltede grøntsager
- Fordel det karamelliserede svinekød
- Top med syltede jalapeños og koriander
Det kan være ret svært at spise sandwichen, så det hjælper at skære den i mindre stykker 😉
Ingen kommentarer endnu