Rå blomkålssalat med sojaristede mandler og urtedressing

Luksusæggekage med trøffel og kantareller

Når man er studerende, er der sjældent råd til luksus i hverdagen – men nogle gange må det gerne føles sådan! Derfor har jeg kombineret den klassiske, SU-venlige æggekage med lidt luksus i form af trøffel og kantareller 😉

Forleden faldt jeg over Castellos hvidskimmelost med smag af trøfler. Den minder meget om brie og har en virkelig lækker og cremet smag. Straks tænkte jeg, at den ville passe rigtig godt sammen med svampe (og især kantareller)! Kantarelsæsonen er dog nærmest allerede ovre, så jeg måtte ty til den tørrede variant i supermarkedet. Kan du få fat i friske kantareller, kan du dog sagtens bruge dem i æggekagen.

Jeg starter med at tilberede æggekagen over komfuret, men lader den bage færdig i ovnen, da jeg synes, det giver det bedste resultat. Du skal dog lige huske at sikre dig, at din stegepande kan komme i ovnen!

aeggekage5

Opskriften svarer til 4-6 personer

Æggekage med trøffel og kantareller

  • 1-2 løg (alt efter størrelse)
  • 500 g blandede svampe
  • 15 g tørrede kantareller
  • 5 kviste timian
  • ½ pose frisk spinat
  • 8 æg
  • salt og peber
  • 75 g Castello White med trøffel

Læg de tørrede kantareller til udblødning efter pakkens anvisning og tænd ovnen på grillfunktionen. Snit løgene fint og skær svampene i mundrette stykker. Steg løgene i lidt olie på en pande til de bliver gennemsigtige. Tilsæt herefter svampe og timian og lad det stege til væsken er nogenlunde fordampet. Vask spinaten og vend det sammen med svampene til spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber. Tag fyldet af panden og tag evt. lidt fra til at toppe æggekagen med. Pisk æggene og giv dem masser af salt og peber. Kom lidt ny olie på panden og tilsæt æggemassen. Fordel nu fyldet oven på. Når æggene begynder at sætte sig i kanten af panden skraber du det forsigtigt ned med en paletkniv, så der kan løbe ny æggemasse ned bag ved. Fortsæt sådan til æggekagen begynder at sætte sig, men stadig er flydende i midten. Skær osten i mindre stykker og fordel den ud over æggekagen. Kom æggekagen i ovnen til æggemassen har sat sig og taget lidt farve – dette tager omkring 3-5 minutter, men hold godt øje, så den ikke brænder på. Server gerne æggekagen med ristet rugbrød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rå blomkålssalat med sojaristede mandler og urtedressing