Hindbærmousse på kiksebund med hvid chokolade

Rå blomkålssalat med sojaristede mandler og urtedressing

Jeg har altid haft et lidt ambivalent forhold til blomkål – alt efter hvordan blomkålen er tilberedt, så enten hader eller elsker jeg den! Jeg er ret vild med blomkålens tekstur, men jeg synes hurtigt, at rå blomkål kan blive meget bastant at spise. Det problem har denne blomkålssalat dog ikke, da eddiken i dressingen gør blomkålen “lidt blødere” i teksturen. Det lyder måske mærkeligt, men det virker altså 😉

Denne salat er super simpel at lave, og blomkålen smager rigtigt lækkert med den friske persille og de salte sojamandler. Du kan enten lave salaten kun med mandler eller med en blanding af mandler og kerner, som jeg har gjort på billedet. Det er helt op til dig! Jeg var næsten løbet tør for mandler, så jeg brugte ½ dl mandler og ½ dl græskarkerner.

blomkaalssalat8

Opskriften svarer til 6 personer

Rå blomkålssalat med urtedressing

  • 1 blomkål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 håndfulde persille
  • salt og peber

Vask blomkålen og skær den i små buketter. Hak persillen og rør urtedressingen af olivenolie, eddike, persille og salt og peber. Bland det hele sammen og lad blomkålen trække i dressingen i mindst 15 min.

Sojaristede mandler

  • 1 dl mandler (eller andre nødder/kerner)
  • 1 dl soja

Rist mandlerne på en varm pande. Sluk for varmen og tilsæt soja under omrøring. Fordel mandlerne på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Drys dem ud over salaten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærmousse på kiksebund med hvid chokolade