Anmeldelse af Søren K (Dining Week 2017)

Blåbærmoussekage med hvid chokolade og sprød nøddebund

Efter at have nørdet med at kreere min fødselsdagsdessert, som var en hindbærsorbet med mandelcrumble og marengs, har jeg altså fået lidt blod på (dessert-) tanden. Normalt er jeg hverken den store dessertspiser eller -kok, men det er så småt ved at ændre sig. I denne uge har jeg været til Dining Week 2017 på Aamanns Etablissement, Tribeca NV og Søren K, hvor dessert var en del af menuen. Ugens desserter har været med til at inspirere mig til at kaste mig ud i et nyt desserteventyr, som denne gang blev til en syrlig blåbærmoussekage med hvid chokolade og sprød nøddebund. Med denne kage har jeg faktisk spist dessert ikke mindre end 5 gange i denne uge – lidt af et luksusproblem 😉

Kagen kan enten bages som en stor kage i en springform eller som portionsanrettede kager. Jeg benyttede mig af sidstnævnte, og her brugte jeg disse forme fra Cook & Baker. Du kan også bruge en silikoneform, en muffinform eller bage bunden på en bageplade og udstikke kagen. Optimalt set skal formen gerne kunne komme både i ovnen og i køleskabet – så gør du det nemmest for dig selv 😉

Opskriften svarer til 4 personer

Nøddebunde

 • 100 g mandler eller hasselnødder
 • 1,5 æggehvider (svarer til 1 bæger)
 • 50 g sukker
 • smør
 • mel

Hak eller blend nødderne fint, så de næsten bliver til mel. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend forsigtigt nødderne i. Smør formene med smør og drys med mel. Fordel massen plant i formene og bag nøddebundene i ovnen i 20-25 min. ved 180 grader. Lad bundene køle helt af.

Blåbærmousse

 • 250 g blåbær (du kan sagtens bruge frosne)
 • 30 g sukker
 • 3 spsk citronsaft
 • 3½ blade husblas
 • 2 dl fløde
 • 150 g græsk yoghurt

Udblød husblassen i iskoldt vand i 10 minutter. Giv blåbær, sukker og citronsaft et opkog og lad det småsimre i nogle minutter. Mas forsigtigt blåbærrene med bagsiden af en ske for at frigive saften. Hæld massen gennem en si og stil gryden tilbage på blusset ved lav varme. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i blåbærmassen. Lad det køle ned til stuetemperatur på køkkenbordet. Det tager ca. 10 minutter.

Pisk imens fløden til en let skum og vend den forsigtig med græsk yoghurt og blåbærmassen. Hæld blåbærmoussen i formene og stil kagerne på køl i minimum 3 timer og gerne natten over, så moussen kan stivne.

Topping

 • 50 g hvid chokolade
 • 1 lille håndfuld hakkede mandler

Pynt kagerne med hakkede mandler og hvid chokolade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Søren K (Dining Week 2017)