Bulgursalat med grillet agurk og citronvinaigrette

5 lækre og nemme tapasopskrifter

Tapas er helt perfekt at servere for gæster! Der er altid noget for enhver smag, og det er virkelig hyggeligt at sidde og nippe til de små retter. Dog kan det hurtigt blive meget tidskrævende og dyrt at diske op med så mange forskellige elementer.

Her har jeg samlet en tapasmenu, som er prisvenlig, da flere af ingredienserne bliver genbrugt i retterne. Derudover har du sikkert allerede mange af tingene i dit køkken (f.eks. olivenolie, hvidvinseddike og chiliflager). Der er lidt pille og snitte-arbejde, som tager tid, men både marinaden til rejerne, fyldet til champignonerne og chilimayoen kan forberedes i forvejen. Til gengæld er tilberedningen virkelig hurtig, da 3 af retterne skal i ovnen i et kvarter, og rejerne kun skal have få minutter. Så har du god tid til at hygge om dine gæster og nyde et glas vin 😉

tapas8

Opskrifterne svarer til 4 personer

Gambas al ajillo (rejer i hvidløg)

  • 8 tigerrejer
  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld persille

Hak persille og hvidløg fint og bland det sammen med olie. Pil rejerne så halen stadig sidder på. Læg et snit langs rejens ryg og fjern forsigtigt tarmen. Lad rejer trække i olien i en halv times tid. Steg rejerne (med olien) på en varm pande i 1-2 minutter til de skifter farve. Hæld rejerne (med olien) i en skål og server dem gerne med brød til.

Chorizospyd

  • 12 skiver chorizo (svarer ca. til en halv chorizopølse)
  • 2 skiver grillost (ca. 100 g)

Skær chorizoen i skiver og grillosten i tern. Sæt et stykke ost og en skive chorizo på en tandstik og fortsæt til du har 12 små spyd. Bag dem i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Bønner i parmaskinke

  • 4 håndfulde frosne haricot verts
  • 4 skiver parmaskinke

Rul parmaskinken omkring bønnerne og bag dem i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Fyldte champignoner

  • 8 champignoner
  • 50 g grillost
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • salt og peber

Vask champignonerne og fjern stokkene. Hak hvidløg og persille fint og bland det sammen med olie, citron, chiliflager og salt og peber. Skær grillosten i små tern og vend det med marinaden. Læg champignonerne på en bageplade med bunden op ad og fordel osten. Bag det i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Chilimayo

  • 2 æggeblommer (svarende til et bæger)
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 dl smagsneutral olie
  • 1 spsk sriracha sauce
  • 1 spsk limesaft (kan udskiftes med citronsaft)

Pisk æggeblommerne seje med lidt salt. Tilsæt hvidvinseddike. Tilsæt olien lidt ad gangen mens du pisker til mayonnaisen tykner. Tilsæt sriracha og limesaft og smag til med salt.

Derudover

  • Brød (gerne en grov baguette eller ciabatta)
  • Pålæg eller pølse (f.eks. resten af chorizoen og parmaskinken)
  • Oliven
  • Ost (f.eks. manchego)

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgursalat med grillet agurk og citronvinaigrette