Jordskokkesuppe med bacon/rugbrødscrumble

Panna cotta med hindbær og hvid chokolade

Dette var en af de allerførste opskrifter, jeg udviklede til Food Salute. Den er oprindeligt udgivet helt tilbage i januar 2017. Selvom det er mange opskrifter siden, er det denne opskrift, som jeg er vendt tilbage til flest gange siden. Den smager intet mindre end fantastisk, og så er den bare SÅ nem at lave.

Hvis man får gæster, kan man lave den klar dagen i forvejen. Den imponerer altid! Derudover er der så mange toppingmuligheder, at det aldrig bliver kedeligt – selvom jeg nu ofte blot bruger friske hindbær. Syren i hindbær spiller så godt sammen med hvid chokolade, at man ikke behøver andet. Klassisk, simpelt og enormt lækkert.

Hvis du ikke har lavet panna cotta før, er dette et godt sted at starte. Du får det bedste resultat, hvis fløden ikke bliver for varm. Den skal være lige under kogepunktet og lad den gerne køle lidt af, før du tilsætter chokoladen. Når det så er sagt, så går det altså hverken galt, hvis fløden kommer til at koge, eller chokoladen kommer i lidt for tidligt. Så længe du ikke brænder fløden på, skal det nok gå 😉

I bunden har jeg indsat det oprindelige billede fra opskriften. Et lille trip down memory lane. Det var et af de allerførste madbilleder, jeg tog – og det er sjovt at se, hvor meget der er sket siden da. Nogle ting ændrer sig dog tydeligvis ikke. Jeg er stadig vild med at bruge marmor og frisk frugt/bær på mine billeder. Dengang tog jeg alle billeder med min iPhone. Selvom jeg altid hiver kameraet frem i dag, så skal man ikke kimse af, hvor langt man egentlig kan klare sig blot med en telefon!

Opskriften svarer til 4-6 personer

Hvid chokolade panna cotta

  • 500 ml fløde
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 100 g hvid chokolade
  • 2½ blad husblas

Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og lad det koge langsomt op under middel varme til lige under kogepunktet. Fisk vaniljestangen op og skru ned på lav varme. Hak chokoladen fint og kom den i gryden. Lad chokoladen smelte og rør rundt. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i fløden. Hæld panna cottaen på glas og stil dem på køl i minimum 4 timer.

 

Toppings

Friske hindbær er en klassisker. Det smager skønt sammen med den hvide chokolade. Du kan også anrette panna cottaen med anden frisk frugt eller bær – som her med figner og lidt rød skovsyre. Hvis du gerne vil have lidt knas, kan du lave en crumble (fx denne), men pas på, at den ikke bliver for sød. Du kan også lave en gelé eller coulis af bær. Brug også gerne friske krydderurter som fx citronmelisse, skovsyre eller mynte. Du kan også eksperimentere lidt med fx friskhakket basilikum og jordbær.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordskokkesuppe med bacon/rugbrødscrumble