3 slags crostini med lækre toppings

Vietnamesiske kødboller (Bun cha)

Hvis du har fulgt lidt med herinde, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at jeg elsker vietnamesisk mad! Det vietnamesiske køkken er fuld af smag med masser af friske og sprøde grøntsager. Derfor er vietnamesisk mad også super hurtigt og nemt at tilberede – helt perfekt som hverdagsmad!

Bun cha er en vietnamesisk ret bestående af krydrede kødboller med risnudelsalat. Glem alt om kedelige kødboller! Kødbollerne er saftige og intense i smagen og passer super godt sammen med de friske og let syrlige smage fra salaten. Hvis du er vild med hvidløg, ingefær, chili og fiskesauce, så vil du elsker denne ret!

Farsen og de syltede gulerødder kan med fordel tilberedes dagen før. Herefter tager det ikke mere end et kvarters tid at stege kødbollerne, koge nudlerne og skære grøntsagerne – nemt, simpelt og lækkert 😉

koedboller5

Opskriften svarer til 4 personer

Vietnamesiske kødboller

 • 500 g hakket svinekød
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1 forårsløg (den hvide del)
 • 1 tommelfinger ingefær
 • 1 lille håndfuld koriander
 • 2 spsk fiskesauce
 • 1 spsk limesaft
 • 1 spsk sriracha sauce
 • 1 spsk sukker
 • 2 spsk soja

Snit hvidløg, forårsløg, ingefær og koriander fint. Rør farsen af hakket svinekød, grøntsagerne, fiskesauce, lime, sriracha og sukker. Lad gerne farsen trække på køl i en times tid. Steg kødbollerne på en varm pande til de er næsten færdige. Tilsæt herefter soja til panden og glasér kødbollerne heri.

Syltede gulerødder

 • 2 gulerødder
 • 1 dl eddike
 • 1 dl vand
 • ½ dl sukker

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler (evt. med et juliennejern). Giv eddike, vand og sukker et opkog og hæld det over gulerødderne i et sylteglas eller i en skål. Stil de syltede gulerødder på køl i min. 30 min og gerne natten over.

Nudelsalat

 • 1 pakke risnudler
 • 1 forårsløg (den grønne del)
 • ½ agurk
 • Frisk koriander

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Halvér agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver. Snit den grønne del af forårsløgene. Anret nudlerne med de syltede gulerødder, kødboller, agurk og forårsløg og top med frisk koriander.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 slags crostini med lækre toppings