Nordisk panna cotta med kærnemælk og timianknas

3 slags crostini med lækre toppings

Crostini er sprøde brød med lækre toppings. Crostini er helt perfekt som tapas, forret eller som snack til et godt glas vin. Jeg elsker tapas-konceptet, hvor man får lov til at smage lidt forskelligt – det øger altså i den grad følelsen af selvforkælelse 😉

Crostini kan laves i et hav af forskellige varianter. De små brød fungerer super godt som gæstemad, og selvom der skal forberedes en del elementer, så tager det slet ikke særlig lang tid at lave. Og så ser det altså bare imponerende ud med sådan et bræt! Herhjemme nyder vi også at spise crostini til aftensmad med ugens rester – det er en rigtig god måde at udnytte de “små” rester, hvor man har for lidt til et helt måltid, men nok til et par brød.

Skal du lave crostini til mange kan du med fordel anrette dine toppings i små skåle, så dine gæster selv kan anrette deres crostini. Der er tid at spare!

Jeg bruger ciabatta til mine crostini. Alt efter hvor tykke skiver du ønsker, er der 12-16 crostini i et ciabattabrød. Pensl skiverne med lidt olivenolie på begge sider og rist dem på en varm grillpande eller på brødristeren.

crostini_9

Opskriften svarer til 4 personer (forret) eller 2 personer (hovedret)

Crostini med parmaskinke. urtecreme og cornichoner

crostini2

 • 4 skiver ciabatta
 • 3 spsk creme fraiche
 • 1 spsk mayonnaise
 • 1 håndfuld krydderurter (f.eks. persille, basilikum og purløg)
 • salt
 • 2 skiver parmaskinke
 • 3 cornichoner

Bag parmaskinken i ovnen til den bliver sprød. Rør urtecremen af creme fraiche, mayonnaise, krydderurter og salt enten i en blender eller i hånden. Skær cornichonerne i skiver og anret crostinien først med urtecremen, så den sprøde parmaskinke og top med cornichoner.

Crostini med avocadocreme og lynsyltede radiser

crostini3

 • 4 skiver ciabatta
 • 5 radiser
 • 2 spsk eddike
 • 2 spsk sukker
 • 1 avocado
 • 1 spsk creme fraiche
 • 1 tsk limesaft
 • 1 fed hvidløg
 • lidt tørret chili
 • salt

Skær radiserne i tynde skiver (evt. på et mandolinjern). Bland eddike og sukker og lad radiserne trække heri i 10 min. Mos avocadoen og rør den med creme fraiche, lime og presset/fintsnittet hvidløg og smag til med tørret chili og salt. Anret crostinien med avocadocreme, de lynsyltede radiser og evt. lidt purløg.

Crostini med rejer og citronmayo

crostini6

 • 4 skiver ciabatta
 • 100 g rejer (i lage eller fra frost)
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 tsk citronsaft
 • salt

Dræn eller optø rejerne. Rør mayonnaisen med citronsaft og smag til med salt. Kom citronmayo i en frysepose og klip et lille hul i hjørnet. Anret crostinien med rejerne og små dutter af citronmayo og evt. lidt frisk persille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nordisk panna cotta med kærnemælk og timianknas