Guide til det vietnamesiske køkken

Italienske kødboller i tomatsauce

I går fik vi disse skønne, italienske kødboller i tomatsauce til aftensmad. Jeg laver kødbollerne med bacon, som jeg synes tilføjer en helt fantastisk, røget smag. Derudover får mine kødboller smag fra løg, hvidløg, persille og basilikum – mums! Jeg bruger smuldret, hvidt brød i farsen i stedet for rasp eller mel, hvilket jeg synes giver mere saftige kødboller. Denne metode kan også anvendes i burgerbøffer, hvis du vil have saftige hakkebøffer med mere struktur – så tilføjer du bare et par skiver smuldret, hvidt brød og et æg. Prøv det!

Jeg ville egentlig have serveret denne ret med polenta rørt med masser af parmesan, men alt gik simpelthen galt! Polentaen ville først ikke koge, så ville den ikke tykne og så brændte det hele ellers bare på – det var virkelig en af de dage! Så det røg direkte i skraldespanden, og så lavede jeg perlebyg i stedet. Ikke helt det samme, men stadig super lækkert. Du kan selvfølgelig også gå den helt klassiske vej og servere kødbollerne med spaghetti 😉

koedboller6

Opskriften svarer til 4 personer

Kødboller

 • 500 g hakket kalv og flæsk
 • 100 g bacon i tern
 • 1-2 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 60 g hvidt brød uden skorpe (jeg brugte ciabatta)
 • 2 dl mælk
 • 1 æg
 • 1 håndfuld basilikum
 • 1 håndfuld persille
 • ½ dl parmesan
 • salt og peber

Steg baconen sprød på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Hak baconen i mindre stykker og hak løg, hvidløg og krydderurter fint. Bland det i kødet og krydder godt med salt og peber. Smulder brødet ned i farsen og tilsæt mælk, æg og parmesan. Rør farsen godt, form kødbollerne og steg dem til de får en fin stegeskorpe og er gennemstegte.

Tomatsauce

 • 2 spsk olivenolie
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk tørret oregano
 • 3 spsk tomatpuré
 • 680 g tomatpassata
 • 2 spsk sukker
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • evt. lidt vand
 • salt og peber

Hak løg og hvidløg og svits det i olivenolien til løgene bliver klare. Tilsæt tomatpuré og oregano og lad det riste af i et minuts tid. Tilsæt tomatpassata og lad saucen koge i 15 min. Smag saucen til med sukker, hvidvinseddike, salt og peber. Hvis saucen bliver for tyk kan du fortynde den med lidt vand. Vend kødbollerne i tomatsaucen og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til det vietnamesiske køkken