Teriyaki laksesalat

Pho Ga (vietnamesisk nudelsuppe med kylling)

Foråret og det gode vejr er så småt ved at komme, hvilket for mig er lig med mere frisk og let mad. Dog har de jo lovet sne i dag, hvilket er rigtig suppe-vejr. Lad mig introducere Pho Ga, som er svaret på dine vejrfrustrationer 😉

Pho Ga er en vietnamesisk nudelsuppe med kylling. Suppen er kraftig og får smag fra den salte fiskesauce, masser af varme krydderier, frisk hvidløg og ingefær og den spicy sriracha sauce. De friske grøntsager gør suppen let og giver masser af tekstur og sprødhed til retten. Nudlerne giver fylde og suger smagen fra den skønne suppe. Mums!

Vietnameserne er generelt super gode til at blande tunge og kraftige smage med masser af friske og sprøde grøntsager og krydderurter. Maden er super sund og ikke mindst vanvittigt velsmagende. Vietnameserne spiser vist nok Pho både til morgen, middag og aften – men jeg holder mig nu bare til aften. Hvem ved, det kan være jeg ændrer mening til sommer, når jeg skal besøge det fantastiske land, Vietnam!

pho-ga-opskrift-1

Opskriften svarer til 4 personer

Suppen

 • 1 hel kylling
 • 2 løg
 • 2 gulerødder
 • 3 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • 2 stjerneanis
 • 1 kanelstang
 • 5 nelliker
 • 10 peberkorn
 • 1,5 L vand
 • 4 spsk fiskesauce

Partér kyllingen og fjern skind og kød fra skroget. Gem kyllingekødet og skroget, men smid skindet ud. Skræl og hak løg, gulerødder, hvidløg og ingefær groft. Rist kyllingeskrog, løg, gulerødder, hvidløg, ingefær, stjerneanis, kanelstang og nelliker af i lidt olie ved høj varme i en tykbundet gryde. Tilsæt vand, fiskesauce og peberkorn og lad suppen koge op. Afskum for urenheder og lad suppen simre i ca. 2 timer. Smag suppen til med fiskesauce. Hvis du ønsker en kraftigere smag på suppen kan du enten reducere den eller tilføje en bouillonterning. Skær kyllingekødet i grove tern og pochér det i suppen i 10-15 min. Riv kødet i mindre stykker med to gafler, så det er nemmere at spise.

pho-ga-opskrift-12

Tilbehør

 • 1 pakke nudler (jeg brugte risnudler)
 • 1 stor eller 2 små hjertesalat
 • 1 bakke bønnespirer
 • 2 forårsløg
 • 1 håndfuld koriander
 • 1 håndfuld mynte
 • 1 chili
 • sriracha sauce
 • evt. lime

Vask og hak hjertesalat, forårsløg, koriander, mynte og chili. Kog nudlerne efter pakkens anvisning i suppen. Server med de friske grøntsager, urter, chili samt sriracha sauce og lime, så man kan smage suppen til efter eget ønske 😉

pho-ga-opskrift-9

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teriyaki laksesalat