Minitærter med gedeost og karamelliserede rødløg

Friterede risottokugler med chorizo og aioli

Hånden på hjertet – de her risottokugler er noget af det lækreste, jeg nogensinde har lavet! Forestil dig verdens mest overdådige chili cheese top! Kuglerne har en helt crispy kant med varm, cremet risotto i midten dyppet i let syrlig aioli. Chorizoen i risottoen giver en fantastisk smag. Er du fedtforskrækket skal du holde dig fra denne opskrift, for det er altså noget af det mest snaskede og syndige, du kan forestille dig 😉

Lav risottoen dagen før og brug resterne til at lave disse kugler. Server dem for dine gæster – de vil elske dig for det!

Opskriften giver ca. 12 kugler ud af ½ portion risotto. De mætter mere, end man forventer, så du kan sagtens “nøjes” med at servere 2 kugler per mand i stedet for 3.

risottokugler9

Opskriften svarer til 4-6 personer

Risotto med chorizo

 • Ca. 200 g chorizo (gerne en hel “pølse” – pancetta eller bacon kan også bruges)
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 200 g risottoris
 • 1 L hønsefond
 • 75 g parmesan
 • 2 spsk smør
 • salt og peber

Skær chorizoen i tern og steg den sprød. Læg chorizoen på fedtsugende papir og sauter løg og hvidløg i fedtet fra chorizoen til løgene bliver gennemsigtige. Tilsæt risottorisene og lad det stege et par minutter. Tilsæt herefter hønsefond lidt efter lidt under omrøring til risottoen er færdig. Monter risottoen med smør og parmesan og smag til med salt og peber.

Friterede risottokugler

 • ½ portion risotto
 • 2 æg
 • ca. 3 dl panko rasp
 • Smagsneutral olie

Risottoen skal være afkølet før start. Varm olien op til 180 grader – test evt. temperaturen i din olie ved at komme en kvist timian (eller anden krydderurt) i olien. Når olien bobler omkring timianen, er olien klar. Pisk æggene i en skål og hæld panko rasp i en anden skål. Gør dine hænder våde og rul små kugler af risottoen. Vend først kuglerne i æg og derefter i rasp. Friter kuglerne i olien i ca. 3 minutter til de bliver sprøde og gyldne. Læg på fedtsugende papir.

Aioli

 • 1,5 æggeblomme (1 bæger)
 • salt
 • 1 tsk dijon sennep
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • 1-2 dl smagsneutral olie
 • 1-2 spsk citronsaft
 • 2 fed hvidløg

Pisk æggeblommerne seje med en smule salt. Tilsæt dijon og eddike og pisk det godt ud i æggeblommerne. Tilsæt olien lidt ad gangen til mayonnaisen får den ønskede konsistens – faktisk må den gerne være lidt for tyk. Tilsæt hvidløg og citronsaft (gør mayonnaisen tyndere) og smag til med salt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minitærter med gedeost og karamelliserede rødløg