Svampetoast

Pangasius med sauteret palmekål, græskarkerner og ramsløgsmayo

Mit ramsløgstema fortsætter og, overraskende nok, er jeg faktisk slet ikke blevet træt af at spise ramsløg endnu! I dag valgte jeg at lave en mayonnaise med resten af den ramsløgsolie, som jeg lavede i sidste uge. Netto havde i sidste uge tilbud på pangasiusfileter til 10 kr. for 2 fileter – jeg vidste slet ikke, at det var muligt at få fisk så billigt! Så var de godt nok også frosne, men til hverdagsmad synes jeg ikke, det gør den store forskel.

Pangasius er en hvid fisk, der smager lidt som torsk – og derfor kan du også sagtens bruge torsk til denne opskrift eller anden hvid fisk. Jeg valgte at køre retten helt klassisk nordisk med sauteret palmekål, ristede græskarkerner og så den skønne ramsløgsmayo. Det tog mig under en halv time at lave retten inklusiv at lave mayonnaisen, så det skal ikke være tiden, der afholder dig fra at prøve opskriften 😉

pangasius6

Opskriften svarer til 2 personer

Pangasius

 • 2 pangasiusfileter
 • 1 lime
 • salt og peber

Krydder fisken med salt, peber og saften fra en lime. Steg fisken på en pande til den er gennemstegt.

Sauteret palmekål

 • 200 g bacon
 • 2 fed hvidløg
 • 300 g palmekål
 • salt og peber

Snit hvidløgene. Steg baconen sprød på en panden. Vask palmekålen godt, skær stokken fra og snit kålen i grove strimler. Tilsæt hvidløg og kål til baconen og steg til kålen falder sammen. Smag til med salt og peber.

Ramsløgsmayo

 • 2 æggeblommer
 • 1 knivsspids salt
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • 1 tsk dijonsennep
 • 1-2 dl ramsløgsolie (se opskrift her)

Pisk æggeblommerne seje med salt. Tilsæt hvidvinseddike og dijonsennep. Tilsæt olien en teskefuld ad gangen mens du pisker til mayonnaisen bliver tyk og cremet. Ved kun at tilsætte olien lidt ad gangen og piske dette helt ud i mayonnaisen undgår du at tilsætte for meget olie, som får mayonnaisen til at skille. Smag mayonnaisen til med salt og evt. hvidvinseddike.

Ristede græskarkerner

 • 1 dl græskarkerner
 • salt

Rist græskarkernerne på en tør pande til de begynder at poppe. Drys med salt og læg kernerne på fedtsugende papir.

Læg palmekålen i bunden af en dyb tallerken. Placer fisken ovenpå. Lav dupper af ramsløgsmayo rundt om kålen og drys retten med de ristede græskarkerner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampetoast