Pho Ga (vietnamesisk nudelsuppe med kylling)

Guide: sådan spiser du ude på budget

picmonkey-sample

At spise på restaurant er virkelig noget, der kan vælte budgettet. Det er en stor udgift, der bliver brugt på en enkelt aften, og ofte holder vi os ikke tilbage, når vi endelig er ude – vi skal gerne lige have 3 retter og en flaske vin som minimum! Jeg elsker at spise ude, og hvis jeg kan spare penge på den enkelte tur, så betyder det, at jeg kan komme ud flere gange i løbet af måneden (win!) 😉

I dette indlæg vil jeg komme med nogle tips og tricks til, hvordan du kan spare penge på restaurantbesøg. Jeg vil både komme ind på forskellige tiltag som apps og hjemmesider, hvor du kan opnå rabatter, men også dele mine egne erfaringer, og hvordan jeg sparer penge, når jeg spiser ude.

Restaurantsamarbejder

Over de seneste år er det nærmest eksploderet med forskellige restaurantsamarbejder, hvor restauranter udbyder en fast menu til en fast pris i en begrænset periode. Der er mange penge at spare, og du får muligheden for at spise på restauranter, du normalt ikke ville have råd til. Her kan bl.a. nævnes Dining Week, DinnerDays, Italian Dining Week, French Dining Week, Gastro Week i Aarhus, Copenhagen Cooking and Food Festival og Spis! Ude i Odense. Det koster som regel lige over 200 kr. per person, og de fleste ligger i ferieperioderne som vinter-, sommer- og efterårsferien. Det kan være en god idé at tilmelde sig de forskellige samarbejders nyhedsbreve, så man får en reminder, når det er ved at være tid. Ofte bliver det også annonceret på Facebook og på sider som AOK – det handler bare om at holde øjne og ører åbne 😉

Street food markeder

Street food markeder er den helt store trend for tiden. Her kan du virkelig spise billigt i forhold til at spise på en restaurant. Servicen er sparet væk, og du spiser din mad ved langborde. Det er ikke den samme restaurantfornemmelse, men til gengæld er der et væld af muligheder for at prøve forskellige retter fra hele verden. Nogle af de største er Copenhagen Street Food på Papirøen, Torvehallerne ved Nørreport, WestMarket i Toves Galleri, Kødbyens Mad og Marked og Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market. Her skal du som regel af med lige omkring 100 kr.

Dealsites

Hvis du kan lide at spare penge, er dealsites formentlig ikke et nyt koncept for dig. Her kan restauranter sælge et tilbud, hvor du får en samlet pakke for et fast beløb. Nogle gange inkluderer tilbuddene også drikkevarer eller en hel menu, men ofte er det “bare” en hovedret til 2 personer. Der findes utrolig mange dealsites, men nogle af dem, jeg selv bruger er:

Studierabatter

Er du studerende? Så er der penge at spare! Flere restauranter tilbyder studierabatter. Der findes forskellige hjemmesider, som har samlet lister over, hvilke restauranter, der tilbyder studierabat, og ofte har restauranterne også selv et skilt i vinduet eller på disken. Hvis du vil se, hvilke restauranter, der tilbyder studierabat kan du benytte Studenterguiden.dk, Studiz eller Studierabat.net.

Gå efter menutilbud

Mange restauranter tilbyder en 2- eller 3-retters menu til en fast pris, der er lavere, end hvis du købte retterne separat. Nogle gange er menuen fast, men ofte kan du vælge mellem 2 eller 3 retter. Her vil jeg især slå et slag for Madklubben og Cofoco, som tilbyder 3 retter til hhv. 200 og 295 kr. Dette gælder dog ikke alle deres restauranter, men du kan se hvilke på deres hjemmesider.

Men pas nu på! Tilbud frister og ofte ender vi med at købe mere end planlagt, hvis der er tilbud. Havde du oprindeligt kun tænkt dig at spise hovedret, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du lader dig friste af en 3-retters menu 😉

Kend restauranterne i dit lokalområde

Hvis du vil spise billigt, er det en enorm fordel at kende restauranterne og deres prisniveau i dit lokalområde. Spørg gerne dine venner, familie eller kollegaer, hvor de synes, man får god mad til billige penge – træk på alle de erfaringer, du overhovedet kan. Når du så skal vælge restaurant, har du en meget bedre fornemmelse af, hvad dine muligheder er.

Research

I relation til at kende restauranterne i dit lokalområde kan det også være en kæmpe hjælp at søge på nettet. Der findes rigtig mange guides til, hvor du kan spise billigt på blogs, aviser, rejsesider osv. Der findes rigtig mange, rigtig gode og omfattende guides derude, så det er bare at søge efter dem.

Her har jeg samlet nogle stykker:

Forbered din aften hjemmefra

Sæt dig ned og forbered dit restaurantbesøg hjemmefra i ro og mag, hvor du ikke bliver fristet. Næsten alle restauranter har efterhånden deres menukort online, så du kan se priserne. Planlæg hvor mange og hvilke retter, du gerne vil prøve. Hvad vil du gerne drikke, og matcher priserne dit budget? Og så er der jo altid det gode gamle sparetrick med at bestille postevand 😉

Ved at have afklaret disse ting hjemmefra kan du nemt undgå en dyr og ubehagelig overraskelse, når regningen kommer.

Jeg håber, at I kan bruge min lille guide! Hvis du har et godt tip til at spise ude på budget, så del det gerne i en kommentar – så vi alle kan komme lidt oftere ud at spise lækker mad 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pho Ga (vietnamesisk nudelsuppe med kylling)