Morgenmadstærte med æg og bacon

Guide til Berlin // Restauranter

I sidste uge gik turen til Berlin. Berlin er en fantastisk by, og jeg elsker forskellene på bydelene. Vi boede super centralt lige ved Alexander Platz med adgang til både S og U-bahn, så vi nemt kunne komme rundt.

Hvor skal man spise i Berlin? Der er simpelthen så mange muligheder! Langt de fleste steder er relativt små og ligger side om side med naborestauranterne. Derudover er det ofte muligt at sidde udenfor – perfekt til de lune sommeraftener. Prisniveauet i Berlin er super fornuftigt, og det koster sjældent mere end € 20 per person (og ofte også mindre).

Tyskerne er ikke super glade for at snakke engelsk (heller ikke på restauranter), men du kan sagtens bestille på engelsk. og så svarer de på tysk – ikke det store problem og vi fik da også det rigtige alle gange 😉

Gode restauranter i Berlin

districtmot1

District Môt – Super autentisk vietnamesisk sted med farvede plastikstole og rispapirlamper. Du kan enten bestille en stor ret eller kaste dig ud i forskellige småretter, som vi gjorde. Maden var sindssygt lækker, og især deres stir-fried blæksprutte og forårsruller var fantastiske! Vi blev mere end mætte til ingen penge – klart en anbefaling værd 😉

bibimix2

Bibi Mix – Lille koreansk biks lige bag Alexander Platz. Her kan du få bibimbap med fyld af eget valg. Vi valgte hhv. oksekød og tun, og begge var super gode og helt tilpas spicy. Vi betalte lige under € 8 for en portion med masser af ris, kød og grøntsager. Helt ideelt til en hurtigt frokost!

shiso1

Shiso Burger – Asiatisk burgersted på den hyggeligste gade. Burgerne var fantastiske, og de asiatiske smage fra bl.a. teriyaki og chilimayo passede super godt til. En frokostmenu med burger, fritter og drikkevarer koster ca. € 10 alt efter, hvilken burger du bestiller. Hvis du kun skal spise en burger i Berlin, så skal det være denne – hold nu op en god burger!

santacantina1

Santa Cantina – Mexicansk gadekøkken som er en del af Santa-restauranterne i Berlin, der også har den mere velkendte restaurant Santa Maria. Tacos’ne var super gode! De var friske, lækre og helt tilpas spicy. Husk at bestille en af deres lækre cocktails 😉 Meget rimelige priser!

vapiano1

Vapiano – Hvis du en sjælden gang imellem bevæger dig uden for Danmarks grænser, er du nok allerede stødt på Vapiano. Vapiano er en tysk kæde, der serverer frisklavet italiensk mad – så frisk, at du faktisk står ansigt til ansigt med kokken, mens han tilbereder din mad. Restauranter er flotte med friske krydderurter på de store træborde. Vapiano ligger mange steder i byen, maden er god og konceptet fungerer!

Restauranter jeg nok ikke vender tilbage til

Og nu til den lidt kedelige del af guiden. Nemlig de restauranter, vi spiste på, som jeg nok ikke vender tilbage til.

thebird2

The Bird – Utrolig populært og kendt burgersted i Berlin. Jeg havde glædet mig vildt meget til at besøge restauranten, da den nærmest er på hver eneste liste over anbefalelsesværdige burgerrestauranter i Berlin. Restauranten var fuld, og vi var glade for at have bestilt bord. Restauranten er hyggelig, og vores forret bestående af chicken strips med dip var super lækker – men så stopper det gode også her. Tjenerne var stressede og ikke til at komme i kontakt med. Vi oplevede lang ventetid på både mad og drikke (som var blevet glemt). Hygiejnen var dårlig, og bordene var beskidte. Min burger var rå i midten og smagte ikke rigtig af noget. Salaten var rådden i kanten, og fritterne var bløde. Alt i alt var vi faktisk bare rigtig skuffede. Jeg håber lidt, at både køkken og tjenere bare havde en dårlig dag – for ellers er jeg meget uforstående overfor de mange gode anmeldelser.

lon-men2

Lon-Men’s Noodle House – Ligeledes et sted jeg havde læst flere anbefalinger af. Maden er okay, men til den kedelige side. Stedet er bestemt ikke dårligt – Berlin har bare så meget bedre at byde på 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmadstærte med æg og bacon