Guide: 6 kogebøger til ønskelisten

Guide: 5 fantastiske film fra 2016

Med familie i biografbranchen får man altså set nogle film over året! Jeg nyder virkelig at gå i biografen – der er bare noget helt vildt hyggeligt over at sidde i mørket med popcornhånden i konstant bevægelse og blive suget helt ind af filmens intense magi! I 2016 har jeg set virkelig mange både gode og dårlige film, men jeg synes, der er langt imellem de virkelig fantastiske film! For mig er en film fantastisk, hvis den sætter nogle tanker igang om et emne, som jeg ellers ikke ville have tænkt over. Samtidig skal filmen være underholdende, visuelt flot og ikke mindst troværdig – både skuespillerne og historien! Her har jeg samlet 5 film fra 2016, som jeg synes har været fantastiske!

To af filmene er faktisk officielt fra 2015, men er først udkommet i de danske biografer i 2016 😉

bio1

The Dressmaker

Kate Winslet og Liam Hemsworth er jo i sig selv grund nok til at se en film! The Dressmaker handler om haute-couture designeren, Tilly Dunnage, der vender tilbage til sin fødeby, en lille flække hvor alle kender alle, for at pleje sin syge mor. Sladderen går højt i byen, da Tilly langsomt begynder at transformere byens kvinder, mens hun samtidig planlægger sin hævn over de personer, der har gjort hende uret. Filmen er både morsom og rørende. Er man (som mig) selv fra en lille landsbyflække, kender man alt til temaerne om sladder og god gammel misundelse.

Captain Fantastic

Hvad sker der, hvis man tager 6 børn, der er opvokset i skoven og helt uden moderne fornødenheder, og lader dem møde den “virkelige”, materialistiske verden? Noget af et kulturclash! Da børnenes mor dør, drager hele familien mod byen for at deltage i morens begravelse. Dette bliver noget af en turbulent rejse, der påvirker alle. Filmen er utrolig sjov og sætter nogle interessante tanker igang om hele det etablerede samfund. Viggo Mortensen, som spiller børnenes far, leverer en pragtpræstation!

The Fundamentals of Caring

Den arbejdsløse og lettere deprimerede forfatter Ben får arbejde som handicaphjælper for den unge, handicappede Trevor, som lider af en sjælden muskelsygdom. Trevor får dagene til at gå med TV og en stærk sarkastisk tilgang til sin situation, derfor beslutter Ben at tage ham med på roadtrip gennem USA. The Fundamentals of Caring er nærmest definitionen på en feel-good film! Selvom filmens historie måske er lettere forudsigelig og en anelse uoriginal, så er samspillet mellem Ben (Paul Rudd) og Trevor (Craig Roberts) i den grad grund nok til at se filmen. Nogle dage har man bare lyst til at se en sjov feel-good film, og der er denne lige i øjet! Filmen kan ses på Netflix.

Room

Room er en fantastisk film! Room handler om Joy, der som 17-årig blev kidnappet og indespærret i “værelset”. Her får hun sønnen Jack, der nu er 5 år gammel og aldrig har oplevet en anden virkelighed end “værelset”. Jack’s nysgerrighed vokser, og en dag beslutter de sig for at prøve at slippe fri. Brie Larson (Joy) og Jacob Tremblay (Jack) spiller røven ud af bukserne, og Brie Larson vandt tilmed en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation. Filmen karakteristik af Jacks virkelighedsopfattelse er fænomenal, og Room er en af de mest intense og hjerteskærende film, jeg har set! Se den, se den, se den!

Arrival

Jeg har endnu ikke fået set Arrival, men den står ALLERHØJEST på min liste! Da jorden får besøg fra det ydre rum, bliver lingvisten, Louise Banks, sat til at finde en måde at kommunikere med dem på. I modsætning til andre alien-film handler Arrival ikke om menneskets konflikt med rumvæsner, men mere om menneskets evne til at kommunikere og samarbejde. Selv fraskriver jeg normalt enhver film med aliens, men denne har virkelig fanget min interesse, og alle jeg kender, der har set filmen, synes den er enormt god! Jeg må i biografen snart 😉

Så hvis du mangler en film at se i weekenden, synes jeg virkelig, du skal overveje at vælge en af ovenstående, fantastiske film! Særligt Room er en af mine yndlingsfilm, men den er benhård, så man skal vælge at se den en dag, hvor man er klar på en følelsesmæssig rutsjebane!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: 6 kogebøger til ønskelisten