Ovnbagt hokkaido med panko, hasselnødder og timian

Vietnamesisk banh mi bowl

Kender du banh mi? Det er en vietnamesisk sandwich bestående af en baguette med marineret kød (ofte svinekød), vietnamesiske pickles, agurk og masser af koriander – og det smager SÅ lækkert!

Du kan finde min opskrift på en klassisk banh mi lige her

Jeg elsker det vietnamesiske køkken, og jeg er stor fan af især risnudelsalater med friske grøntsager og krydderurter. Dem har jeg prøvet at kombinere i en vietnamesisk banh mi bowl, der består af karamelliseret svinekød og krydrede smage fra en banh mi og friske smage fra en risnudelsalat. Og det er altså en kombi, der virker 😉

Denne ret er oplagt som gæstemad, da du kan forberede nærmest det hele dagen inden. Så skal du bare stege kødet, koge nudlerne og så er der serveret!

Opskriften svarer til 4 personer

Vietnamesisk banh mi bowl

Syltede gulerødder (vietnamesiske pickles)

 • 3 gulerødder
 • 1½ dl eddike
 • 1½ dl vand
 • ½ dl sukker

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde bånd, strimler eller riv dem. Varm eddike, vand og sukker op til lagen koger, og sukkeret er opløst. Sluk for varmen og lad lagen køle lidt af. Syltelagen hældes over gulerødderne i et sylteglas eller anden beholder med lufttæt låg. Denne mængde svarer til et 0,5 L sylteglas, og lagen skal dække grøntsagerne. Sæt glasset i køleskabet i minimum en time og gerne natten over.

 

Karamelliseret svinekød

 • 600-800 g nakkefilet eller nakkekoteletter
 • 3 spsk fiskesauce
 • 3 spsk ahornsirup
 • 2 spsk soja
 • 1 spsk sukker
 • ½ spsk sesamolie (eller anden olie)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær

Skræl og hak hvidløg og ingefær fint. Bland fiskesauce, ahornsirup, soja, sukker og olie sammen med hvidløg og ingefær. Skær kødet i mindre stykker og vend det rundt i marinaden. Lad kødet marinere i køleskabet i minimum ½ time. Steg kødet (sammen med resten af marinaden) ved høj varme til kødet karamelliserer og bliver mørkt i farven.

 

Marinerede agurker

 • ½ agurk
 • en god sjat hvidvinseddike
 • lidt chiliflager

Halver agurken og skrab kernerne ud. Skær den halve agurk i skiver evt. på et mandolinjern. Vend agurkerne sammen med hvidvinseddike og lidt chiliflager. Lad det trække i køleskabet i ½ time og hæld overskydende væde fra. Opbevar agurkerne i køleskabet, indtil du skal bruge dem.

 

Risnudelsalat

 • 1 pakke risnudler
 • koriander
 • chili
 • sesam
 • chilimayo (gerne hjemmelavet)

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Anret din banh mi bowl ved at komme risnudler nederst i skålen og top dem med syltede gulerødder, karamelliseret svinekød og de marinerede agurker. Server med frisk koriander, lidt hakket chili, sesamfrø og chilimayo.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt hokkaido med panko, hasselnødder og timian