Guide: 10 tips til at leve godt og billigt

Guide: 6 kogebøger til ønskelisten

Jeg læser kogebøger, som andre læser krimier – med stor glæde, intensitet og jeg har svært ved at lægge en kogebog fra mig, før jeg har læst den allersidste opskrift! Jeg kan læse kogebøger i timevis. Jeg elsker at blive inspireret af de smukke billeder og følelsen af at kunne mærke forfatterens passion for madlavning – alle de timer, der lægger bag netop denne opskrift.

Min kæreste havde set, at saxo har fri fragt indtil kl. 23.59 i dag, så jeg skulle da lige ind og klikke et par ekstra kogebøger hjem til samlingen. Her har jeg samlet 6 kogebøger, som jeg selv ønsker mig. Fælles for dem er, at jeg virkelig synes, det er nogle inspirerende og ikke mindst knalddygtige mennesker, der står bag!

collage_kogeboeger

1: Krydret kogekunst – 2: Meyers simremad – 3: Masterclass4: Kødfri mandag – 5: Kiin Kiin – 6: Gæstebud

Krydret kogekunst, Send Flere Krydderier

Det interessante ved denne kogebog er, at man har parret en række af Danmarks dygtigste, kvindelige kokke og madskribenter med kokkene fra Indvandrer Kvindecentrets socialøkonomiske spiseri; Send Flere Krydderier. Bogen inderholder opskrifter som tabouleh, pakora, fatayer, lassi og börek baseret på madkulturer fra Nord- og Østafrika, Balkan, Mellemøsten og Asien.

Pris: 249,95 kr.

Meyers simremad, Claus Meyer

Hvem elsker ikke simreretter med al deres saft og kraft? Jeg gør i hvert fald! Her introducerer Meyer helt basale håndteringsredskaber samt tips og teknikker  til at skabe de smagfulde simreretter. Meyers kogebøger er generelt meget let anvendelige. Jeg har selv den af Meyers kogebøger, der hedder Meyers salater, som jeg er super glad for (læs min anmeldelse her).

Pris: 262,46 kr.

Masterclass, Thomas Castberg

Jeg er kæmpe fan af Masterchef – både det danske, amerikanske, australske… ja, dem alle sammen! Thomas Castberg er en af de kompetente dommere, der afgør deltagernes skæbne. I denne kogebog deler Castberg ud af sine gode råd til, hvordan man kan lave restaurantmad derhjemme. Bogen skulle være meget visuel med billeder, der vejleder en gennem de forskellige processer i opskriften.

Pris: 299,95 kr.

Kødfri mandag, Nadia Mathiasen

Baseret på kæmpetrenden “Meat Free Monday” har Nadia Mathiasen udviklet 52 opskrifter på hovedretter uden kød. Det der virkelig tiltaler mig ved bogen er, at Nadia selv er “kødspiser med stort K” og derfor virkelig lægger vægt på, at et vegetarisk måltid ikke skal gå på kompromis med smagen. Samtidig har jeg en fornemmelse af, at man ikke skal ud at investere i 27 specialprodukter for at lave opskrifterne – igen kæmpe bonus!

Pris: 210,58 kr.

Kiin Kiin, Henrik Yde Andersen

Henrik Yde og Dak Laddaporn Wichangoen fra Michelinrestauranten Kiin Kiin har sammen skrevet denne kogebog med over 90 opskrifter på moderne thailandsk mad. Bogen inderholder trin-for-trin guides til, hvordan man laver alt fra retter som Tom Yam og Tom Ka til saucer som nam pla Fish sauce og  østerssauce. Opskrifterne er baseret på lokale råvarer (win!), så man rent faktisk har mulighed for at lave retterne uden at have hele Thailand i baghaven.

Pris: 495,00 kr.

Gæstebud, Thomas Herman

Kokken Thomas Herman (også kendt fra Masterchef) slår med denne kogebog et slag for den gode, hjemmelavede gæstemad, hvor man gør lidt ekstra ud af det. Bogen inderholder opskrifter på over 100 retter, hvor Herman lægge vægt på et køkken, der på én gang er klassisk og moderne, ambitiøst og sofistikeret, men også enkelt. Opskrifterne spænder bredt med velkomstdrinks, forretter, supper, hovedretter med fisk, kød og fjerkræ, grønt tilbehør til de forskellige årstider, klassiske saucer, fonder og syltede sager samt lækre desserter og lidt sødt til kaffen. Bogen giver både forslag til færdige menuer, men lægger også op til, at man selv sammensætter menuer på kryds og tværs.

Pris: 283,85 kr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: 10 tips til at leve godt og billigt