Bygotto

Guide: 5 hurtige kogebøger

Bloggen har i dag været online i 10 dage – hvor er det bare vildt! Synes simpelthen tiden er gået så hurtigt, og selvom 10 dage ikke er meget, så synes jeg der er sket helt vildt meget! Jeg har allerede afprøvet en masse opskrifter, blevet meget bedre til at forstå lys, komposition og foodstyling (som er helt nyt for mig) og udvidet bloggen til Instagram! Tingene udvikler sig vildt hurtigt, og jeg elsker det allerede 😀

Jeg er ret stor fan af kogebøger! Der er bare noget andet over at bladre i en kogebog end at scrolle i en online opskrift. Selvom jeg nyder at kunne navigere let rundt i de utallige opskrifter, som ligger på nettet, så er det bare en speciel følelse at nærstudere de smukke, printede billeder og den vidunderlige, karakteristiske lugt af ny bog. Det kan online opskrifter simpelthen ikke erstatte!

Jeg har her samlet 5 forskellige kogebøger, som jeg selv er rigtig glad for, og som jeg gang på gang vender tilbage til 😉

 

kogebog1

Rodfrugter Meyers salaterGeniale grøntsagerLêLês gadekøkkenSuper snacks

 

Rodfrugter, Samvirke
kogebog2

Denne kogebog er fuld af opskrifter med, du har nok gættet det, rodfrugter! Bogen er en del af Samvirkes serie af kogeboger med fokus på forskellige råvarer, såsom kål, kartofler, hakket kød og andet. Kogebogen indeholder 30 opskrifter, som i bogen er inddelt efter, hvilken rodfrugt, der har hovedrollen i den pågældende ret. Opskrifterne spænder vidt i hovedretter og tilbehør med og uden kød med opskrifter som gulerodskarry, flødebagte pastinakker, sellerisuppe og rødbedesalat med lakrids. Specielt her i den kolde tid kan det være tiltrængt med ny inspiration til, hvordan man kan tilberede de velkendte rodfrugter på en ny måde. Kogebogen er billig, 49 kr, og de er altså rigtig godt givet ud, hvis man ikke føler for at spise rodfrugtfritter hele vinteren!

 

Meyers salater, Claus Meyer

kogebog3

Meyers salater byder på nordisk og sæsonbetonet mad. Bogen er delt op efter årstiderne, hvilket gør det nemt og overskueligt at benytte sæsonens grøntsager, som ellers godt kan være lidt af en jungle. Ud over en masse lækre salater sætter bogen fokus på de forskellige salatelementer, såsom hvilke råvarer der passer til hvad, hvordan man mikser en dressing, og hvordan det nu lige fungerer med det sprøde element. Dette gør bogen utrolig alsidig, da du ikke behøver følge en bestemt opskrift i bogen, men kan sammensætte din egen salat på kryds og tværs. Bogen indeholder opskrifter på nærmest alle former for salater – de grove, de sprøde, de fyldige, de lette, dem med kød og dem uden! Og så er kogebogen bare rigtig lækker! Den er godt lavet, billederne er flotte og inspirerende, og jeg har lyst til at prøve hver eneste opskrift af. Bogen indeholder lige omkring 40 opskrifter og med en pris på 100 kr. er det altså et vaskeægte kup!

 

Geniale grøntsager, Maria Engbjerg (Vanløse Blues)

kogebog6

Har du nogensinde ønsket dig en grøntsagsbibel? Værsgo! Grøntsager kan bruges på et utal af muligheder, og denne kogebog guider dig sikkert igennem en lang række forskellige anvendelsesmuligheder. Kan man lave trøfler ud af avokado eller pesto ud af rødbede? Tjo, det kan man åbenbart godt! Hvad end du er mest til agurk eller aubergine, vil du med garanti blive inspireret af denne alsidige kogebog. Ligesom kogebogen “Rodfrugter” er denne kogebog opdelt efter, hvilken grøntsag der er hovedingrediensen. Opskrifterne lægger meget op til at blive anvendt som tilbehør til hovedmåltidet og ikke som hovedmåltid i sig selv. Derudover er kogebogens udseende lidt rodet, men omvendt er det også en af grundene til, at denne bog er helt vildt inspirerende! Med en pris på 199 kr. er den kogebog i den lidt dyrere ende, men med ikke mindre end 140 opskrifter kan man altså ikke tillade sig at klage.

 

LêLês gadekøkken, Ahn Lê

kogebog5

Har du prøvet at spise på LêLê Street Kitchen i København? Så ved du, at det simpelthen er fantastisk mad, man bare ikke kan få nok af. I de senere år er det hjemmelavede asiatiske køkken vokset eksplosivt i både København og resten af Danmark. Hvis du er vild med rispapirruller, wonton, nudelsuppe, kokosmælk og fiskesauce – så er det her kogebogen for dig! Opskrifterne er meget traditionelle, og derfor må man også medregne, at der skal bruges lidt anderledes ingredienser. Dog synes jeg, det ligger på et fornuftigt leje, og det er ikke fordi man er nødt til at investere dyre domme i specialvarer. Kogebogen indeholder ca. 80 opskrifter, og den koster 299 kr. Det synes jeg er dyrt, men mon ikke den kan snige sig ind under juletræet i år, for det er virkelig en ideel kogebog til nybegynderen i det asiatiske køkken.

 

Super snacks, Louise Lorang

kogebog4

Kogebogen Super snacks er spækfyldt med sunde opskrifter til madpakken og den lette sult – et område, hvor jeg selv godt kan føle mig ideforladt til tider. Kogebogen er virkelig overskuelig, nem at gå til og ikke mindst rigtig flot! Alt efter ambitionsniveau og hvor meget tid du har til at kokkerere, kan du nemt udvælge dig en af de lækre retter. Med opskrifter på alt fra broccolinuggets, nøddebrød og noriwraps til lakridskugler vil der med garanti være noget, du har lyst til! Prisen for hele herligheden med 60 opskrifter er 199 kr., og denne kogebog er altså guld værd, når du står søndag eftermiddag og har krise over den kommende uges madpakke. Et stort minus for mig er dog, at mange af opskrifterne kan findes på nettet – men her vejer det stærkt op, at kogebogen er så flot lavet!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bygotto