Banh mi (vietnamesisk sandwich)

Guide: Jul i København

København emmer af jul! Gaderne er udsmykket med det fineste julepynt, der lyser gaden op i den mørke tid. Selvom det er fristende at sidde under tæppet med en kop rygende varm kakao og se julefilm, må man ikke gå glip af byens julestemning! Hele byen byder på julemarkeder, julemad og arrangementer – og langt de fleste kan sagtens matche et budget, der er blevet pint af julegaveindkøb 😉

Her har jeg samlet 10 juleoplevelser, der nok skal skrue op for julehyggen!

13397447_1119561378119149_70305264_n

1. Jul i Tivoli

For mig er det ikke rigtig jul, før jeg har været i Tivoli og se juleudstillingen. De smukke lys klæder den gamle have! Jeg elsker at gå rundt i de små boder, der sælger alt fra julepynt til hjemmestrikkede sokker. Med en varm kakao i hånden kan jeg slentre rundt i timevis, og hvis turen også inkluderer en gang sprøde churros med soft ice, så er min lykke gjort!

Udstillingen har åbent fra d. 19. november til d. 31. december. Pris: 110 kr.

2. Juleudsmykning på d’Angleterre

Når julelysene traditionen tro bliver tændt på d’Angleterre foregår det med “iiiih” og “åhhh” lyde fra publikum. D’Angleterre overgår sig selv år efter år med den elegante juleudsmykning. Hvis man er i nærheden, er det anbefalelsesværdigt at smutte forbi og nyde synet (og få et Instavenligt billede) af den overdådige juleudsmykning.

Udsmykningen tages ned i starten af det nye år. Pris: gratis

3. Skøjtebanen ved Frederiksberg Runddel

Der er skøjtebaner flere steder i byen, men især den ved Frederiksberg Runddel har stjålet mit hjerte. Med Frederiksberg Have i baggrund skøjter unge som gamle rundt med et smil på læben og deres kære i hånden. Det er simpelthen så hyggeligt!

Skøjtebanen er åben fra d. 26. november til d. 26. februar. Pris: 50 kr. for leje af skøjter ellers gratis

4. Julemarked på Kongens Nytorv

Julemarkeder er noget af det hyggeligste her i julen. På julemarkedet på Kongens Nytorv kan du gå på jagt efter julepynt eller gaver i de mange boder, få taget et billede med julemanden og varme dig på en kop glögg. Du kan jo slå to fluer med et smæk og samtidig få set den flotte juleudsmykning på hotel d’Angleterre.

Julemarkedet er åbent fra d. 20. november til d. 22. december. Pris: gratis

5. Royal Copenhagens juleborde

I Royal Copenhagens butik på Amagertorv har designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave fra Baum und Pferdgarten, Charlotte Eskildsen fra Designers Remix, Ole Yde fra Yde, Cecilie Bahnsen og Mark Tan dækket op til jul med hvert deres julebord efter årets tema “A Fashionable Christmas”. De smukke borde afspejler designernes individuelle stil i samspil med Royal Copenhagens tidsløse design.

Juleudstillingen er åben fra d. 18. november til d. 31. december. Pris: gratis

6. Remake Christmas juleby

Remake Christmas juleby på Nytorv er bygget udelukkende af affald og genbrugsmaterialer. Her kan man udover at opleve byen også lave julegaver, julepynt eller juletræer ud af overskudsmaterialer og affald fra strøgets butikker. Ligeledes kan man i julebyen høre foredrag om projektet og handle bæredygtige produkter fra grønne designere og iværksættere.

Julebyen er åben fra d. 28. november til d. 20. december. Pris: gratis

7. Jul på papirøen med Copenhagen Street Food

Madmarkedet Copenhagen Street Food på Papirøen er altid et besøg værd! I hele december har de udvidet med juleudsmykning, juleaktiviteter, juletræssalg, hestevognstur, musik og DJ’s og caribisk fest. Om søndagen er der fokus på børnene, hvor man kan møde julemanden, tage på nisseskattejagt eller lave juleklip.

Julemarkedet er åbent indtil d. 23. december. Pris: gratis

8. Nøddeknækkeren

Nøddeknækkeren er en eventyrlig ballet for hele familien. Lad julen blive sødet med piruetter, musik og fantastisk stemning. Bag balletten står ingen mindre end Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen, og Dronning Magrethe står bag forestillingens scenografi og kostumer.

Forestillingen spiller fra d. 1. december til d. 30. december. Pris: ned til 155 kr.

9. Jul i Nyhavn

Tradition tro pyntes hele Nyhavn op til julemarkedet. Restauranterne byder på varm mad, og de små træboder langs kajen bugner af julegaveideer. Efter en tur på julemarkedet er det oplagt at hoppe i en af bådene og tage på kanalrundfart.

Julemarkedet er åbent fra d. 16. november til d. 22. december. Pris: gratis

10. Lydvandring gennem ydre Nørrebro

I samarbejde med app’en Podwalk inviterer Ghettoblaster på audiowalk/lydvandring gennem ydre Nørrebro. Her kan man møde nogle af de sjove børn og unge, der bor der. Vandringen starter ved Mimersparken og ender i Aldersrogade. Lydvandringen er en del af juleprojektet 24 dage med kultur på Nørrebro.

Lydvandringen finder sted d. 21. december kl. 16.30-18.00. Pris: gratis

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banh mi (vietnamesisk sandwich)