Nordisk hønsesalat med æbler, timian og bacon

Påsken nærmer sig og en af klassikerne på påskebordet er jo hønsesalat. Jeg har dog tilladt mig at lave en lidt anderledes version: nemlig en nordisk hønsesalat med æbler, timian og så selvfølgelig bacon!
De ristede svampe og timian er for mig det, der virkelig giver hønsesalaten en lækker og kraftig smag, og æblerne tilføjer en god syre til den ellers fede ret. Jeg synes, denne variation af hønsesalat har lidt mere karakter end den klassiske med karry og asparges – men samtidig er den ikke SÅ langt fra den traditionelle, at fætter Jens fra det mørke Jylland rynker på næsen 😉
Opskriften svarer til 8 personer
Hønsesalat
- 450 g kyllingebryst
- 1 hønsebouillonterning
- 250 g blandede svampe
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- ½ bakke karse
- ½ æble
- 2 dl creme fraiche
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk sennep
- salt og peber
- 8 skiver bacon
Skær kyllingen i store stykker. Kog kyllingestykkerne i vand med en hønsebouillonterning i ca. 10 min. til kyllingen er færdig. Riv kyllingen i strimler. Steg baconen sprød og læg på fedtsugende papir. Rist svampene i det overskydende baconfedt. Hak løg, hvidløg, timian og karse fint og skær æblet i små tern. Bland dressingen af creme fraiche, mayonnaise, citron og sennep. Vend dressingen med kylling, svampe, løg, hvidløg, timian og karse. Smag hønsesalaten til med salt og peber og server med ristet brød og bacon
Ingen kommentarer endnu