Fisk en papillote

Fryseren er stadig fuld af fisk, hvilket vi nyder godt af i disse dage. I går fik vi torsk en papillote, og det var altså super lækker og ikke mindst nem hverdagsmad. Det var faktisk så lækkert, at jeg snildt kunne finde på at servere det for gæster!
En papillote er en tilberedningsmetode, hvor fisk og tilbehør bages i ovnen indpakket i bagepapir. Jeg brugte hjemmelavet kryddersmør til at give smag til fiskepakkerne, og tilbehøret bestod af kartofler og porrer. Fiskepakkerne skal kun have 15 minutter i ovnen, og derfor er det vigtigt, at tilbehøret egner sig til dette. Derudover ville jeg undgå meget vandige grøntsager, da jeg frygter, det vil gøre pakkerne slatne 😉
Opskriften svarer til 4 personer
Ingredienser:
- 4 torskefileter (eller laks)
- 50 g smør
- 1 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld krydderurter (f.eks. estragon eller persille)
- 2 porrer
- 500 g kartofler
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skræl og skær kartoflerne i kvarte
- Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre (15-20 min.)
- Hak hvidløg og krydderurter fint og bland det med smørret
- Vask og skær porrerne i skiver
- Fordel kartofler, porre og fisk på et stykke bagepapir
- Krydder fisken med salt og peber og læg kryddersmørret på toppen
- Fold bagepapiret så det slutter til om indholdet
- Bag i ovnen i 15 min. ved 150 grader
Ingen kommentarer endnu