Laksetærte med spinat og feta

Guide til London // Seværdigheder

Normalt kan man godt nå at opleve de vigtigste seværdigheder i en storby på en forlænget weekend. Det kan man ikke i London! Byen er ikke bare stor, den er også propfyldt med seværdigheder og oplevelser. På vores 3-dags tur til London nåede vi kun at opleve en brøkdel af byen, og jeg glæder mig allerede til at opleve resten – London er en fantastisk by, som jeg gerne vender tilbage til (flere gange)!

Her har jeg samlet en lille guide til de seværdigheder, vi besøgte i London. Du vil finde en blanding af de klassiske must-sees og de mere anderledes og ukendte oplevelser. Læs også min guide til restauranter i London her.

bigben3

Big Ben – Har man egentlig været i London, hvis man ikke har set Big Ben? London har mange klassiske seværdigheder, og i området omkring Big Ben ligger også London Eye, Westminster Abbey, parlamentet og Downing Street 10. Der er noget for enhver smag, og det er en nem og overskuelig måde at få dækket nogle af Londons must-sees.

skygarden3

Sky Garden – En sjov, anderledes og ikke mindst smuk oplevelse. Sky Garden er en indendørs have placeret på 35. etage med fantastisk udsigt over Londons skyline. Stedet er virkelig et roligt åndehul i en ellers pulserende storby. Det er gratis at besøge Sky Garden, men husk at booke tid online. Der er både en bar og flere restauranter i skyskraberen, men det er også muligt bare at gå en tur i haven.

tatemodern1

Tate Modern – Hvis du kan lide moderne kunst, så er Tate Modern the place to be! Indgangen til de faste udstillinger på Tate Modern er gratis, og her kan du se kunst fra 1900 og frem til i dag. Museet er enormt, og man kan sagtens få mange timer til at gå. Kunsten er skæv, minimalistisk og virkelig fascinerende!

millenium3

St Paul’s Cathedral & Millennium bridge – Lige ved siden af Tate Modern kan du via Millennium bridge krydse Themsen over til St Paul’s Cathedral. St Paul’s Cathedral er en utroligt smuk kirke, som har dannet rammer for store, historiske begivenheder i London.

londoneye3

London Eye – Det 135 m høje pariserhjul er en uundgåelig del af London!

Shopping – London er et shopping-mekka uden lige. Hvis du er til high-street, skal du besøge Oxford Street og Regent Street! Her finder du både de klassiske high-street butikker som H&M, Zara, Mango, & Other Stories, Topshop & COS, men også mange high-street butikker, som vi ikke har i Danmark. Her kan nævnes New Look, Miss Selfridge, Primark, River Island og Forever 21. High-end butikkerne ligger også på Oxford og Regent, hvis pengepungen altså rækker til den slags shopping 😉

musical3

Musical i London – London er lig med musicals! Vi havde en teateroplevelse uden lige med fantastisk musik, fænomenalt sceneshow og sindsygt dygtige performere. Vi så Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre i Londons West End, og det var en aften, jeg sent vil glemme. Forestillingen har spillet siden 1986 – hvis en musical kan tiltrække publikum i over 30 år, så siger det altså lidt om kvaliteten! Vi købte de billigste billetter, og selvom det måske ikke ser sådan ud på billedet, så havde vi fin udsigt til alt, hvad der skete på scenen. Vi gav lige under 220 kr. per person.

boroughmarket2

Borough Market – Et af de største og ældste madmarkeder i London. Markedet har over 100 stande, som sælger street food, kød og fisk, frugt og grønt, ost, cider, kaffe, bagværk og meget mere. Markedet er fuldt åben fra onsdag til lørdag. Mandag og tirsdag er markedet kun delvist åbent, og det skal forstås meget bogstaveligt, da det kun er omkring 20 % af standene, der har åbent, og det er altså en lidt flad fornemmelse.

metro1

Metro – Londons undergrund er imponerende stor og dækker nærmest hver en afkrog af London. Det er klart den nemmeste måde at komme rundt på, og det er faktisk lidt af en oplevelse at tage metroen i London. Hele systemet er én velsmurt maskine!

toweroflondon2

Tower of London – Tower of London er et kongeligt palads, som tidligere har været brugt som fængsel, men i dag primært fungerer som turistattraktion, der bl.a. huser de britiske kronjuveler. Indgangen er lidt pricey, og vi nøjedes derfor med at se Tower of London udefra, men jeg håber på at opleve borgen indefra, næste gang jeg besøger London.

saatchi1

Saatchi Gallery – Saatchi er et moderne kunstgalleri. Rummen er store, lyse og hvide, og kunsten er outrer, ekshibitionistisk og farverig. Mange af kunstnerne er ukendte, og det er således kunsten og ikke kunstneren bag, der er i fokus. Entréen er gratis.

Jeg håber, min guide kan være med til at inspirere jer til, hvad man skal se i London 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksetærte med spinat og feta