Æg i cocotte med laks og asparges

Åh weekend! Jeg sidder her med en kop te i hånden og nyder stilheden. Denne uge har været ret hektisk, og det er skønt endelig at kunne slappe lidt af. Her til morgen har vi fået disse lækre æg i cocotte med røget laks og asparges – de tager ingen tid at lave og smager himmelsk. En god start på en god weekend 😉
Opskriften svarer til 2 personer
Æg i cocotte med laks og asparges
- 2 asparges
- 3 æg
- 50 g røget laks
- salt med parmesan og basilikum fra Nicolas Vahé (alternativt alm. salt)
- peber
Skær asparges og laks i mindre stykker. Del 2 af æggeblommerne fra hviderne og sæt blommerne til side. Pisk æggehviderne med det resterende æg (både blomme og hvide) og krydder med salt og peber. Fordel laks, asparges og æggemassen i 2 cocotter (ramekiner eller muffinforme) og bag dem i ovnen i 15 min. ved 180 grader til æggemassen har sat sig. Læg forsigtigt æggeblommerne oven på og bag dem yderligere 5 min.
Ingen kommentarer endnu