Nordisk hønsesalat med æbler, timian og bacon

Asparges med kørvelmayo, rugbrødscrumble og pocheret æg

Så er der landet asparges i supermarkederne! De fleste er stadig fra udlandet, men inden for ganske kort tid lander de danske asparges forhåbentligt også i grøntafdelingen. Jeg elsker asparges, og selvom jeg værdsætter danske råvarer, så kunne jeg altså ikke styre min begejstring, da jeg så de første asparges – de måtte simpelthen bare med mig hjem 😉

Asparges og æg er en klassisk kombination. Faktisk passer de så godt sammen, at jeg i denne ret har valgt at lave 2 forskellige komponenter med æg: en grøn kørvelmayo og pocheret æg. Rugbrødscrumblen giver knas til retten og tager ingen tid at lave. Retten kan enten serveres som forret, en let frokost eller som en del af påskebordet!

asparges13

Opskriften svarer til 4 personer

Kørvelmayo

 • 2 håndfulde kørvel
 • 2 dl smagsneutral olie
 • 2 æggeblommer
 • 1 knivspids salt
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • 2 spsk citronsaft

Blend kørvel og olie i 5 min. til olien får en flot grøn farve. Pisk æggeblommerne seje med salt og tilsæt hvidvinseddike. Tilsæt kørvelolien lidt ad gangen, mens du pisker, til mayonnaisen tykner. Du skal bruge 1-2 dl af kørvelolien. Smag til med salt og citron. Kørvelmayonnaisen må gerne være ret syrlig, da retten får masser af fedme fra det pocherede æg.

Rugbrødscrumble

 • 2 skiver rugbrød

Skær skorpen fra rugbrødet og smulder brødet fint. Bag crumblen på en bageplade i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader.

Pocheret æg

 • 4 æg
 • vand
 • 1 spsk eddike

Bring vand og eddike i kog og skru så ned for varmen til vandet er lige under kogepunktet. Slå et æg ud i en skål. Lav en hvirvel i vandet med et piskeris og lad forsigtigt ægget glide ned i bunden af gryden. Pochér ægget i 3-4 min. alt efter hvor flydende, du gerne vil have æggeblommen. 3 minutter giver en meget flydende æggeblomme, hvorimod 4 minutter giver en cremet og mere fast æggeblomme. Gentag processen for de 3 resterende æg.

Asparges

 • 1 bundt asparges
 • vand
 • salt

Vask aspargesene og knæk den grove bund af. Kog aspargesene 2 min. i letsaltet vand. Dup aspargesene tørre med køkkenrulle. Anret asparges med dutter af kørvelmayo. Drys rugbrødscrumble over retten og læg det pocherede æg på toppen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nordisk hønsesalat med æbler, timian og bacon