Mascarpone toast med figner og brombær

Mad guide til Bali // De bedste restauranter

Jeg er netop hjemvendt fra en drøm af en ferie. 16 dage på Bali, hvor vi rejste rundt først i Seminyak, så Gili Air, Ubud og til sidst i Canggu. Jeg har oplevet så vanvittigt meget, nydt solen og de smukkeste omgivelser og spist uanede mængder af fantastisk mad. Bali er virkelig et paradis – også når det kommer til restauranter.

Bali er fuld af smoothie bowls og avocadomadder (det har du nok set en masse af på insta 😉 ), men det er også andet og meget mere end det. Nogle steder ser maden vanvittigt lækker ud (og nogle steder smager maden vanvittigt lækkert), men det er desværre nemt at blive fanget i lidt middelmådig mad, når man bliver fristet af smukke billeder og indbydende, farverige anretninger.

Så her får du mine anbefalinger til de bedste restauranter, vi spiste på, på Bali!

 

Seminyak

Seminyak er nok et af de mest vestligt inspirerede områder på Bali. Det kan man også sagtens se på restauranterne. Kaffen er god (det er ikke altid en selvfølge på Bali), og restaurant-gamet er vanvittigt. Her finder du de vildeste, smukkeste og mest imponerende tema-restauranter! Det er klart også det dyreste område restaurantwise, men stadig en del billigere end herhjemme.

Gardin Bistro & Patisserie Bali

Vi endte her faktisk helt tilfældigt, da vi ankom sent den første aften og bare ville finde noget i nærheden af hotellet, der havde åbent. Det ser ikke ud af meget udefra, men når man kommer ind, åbner der sig den smukkeste lille oase. Vi valgte lokale retter – og det skulle vise sig at blive det bedste indonesiske mad, vi fik på turen!

Instagram

 

The Fat Turtle

Vi havde fået det anbefalet af en veninde hjemmefra og hørt rygter om deres red velvet pancakes (omg!!). Jeg troede aldrig, jeg skulle sige det, men pandekagerne var altså liiiidt for søde til min smag. De øvrige retter vi fik, var dog fantastiske! Matcha parfait med granola, karamel, frisk frugt og yoghurt samt en avocadomad med jordbær, kiwi og granola – ny kombi, som jeg klart skal prøve at efterligne en dag.

Instagram

 

Motel Mexicola

Mexicansk temarestaurant, hvor den bestemt ikke får for lidt! Store lysende neonskilte, barer i samtlige spiseområder, dansegulv midt i restauranten und alles. Restaurant er KÆMPE, og du kan godt forvente at skulle vente lidt på et bord. Stedet er nemlig virkelig populært. Stemningen er på sit højeste, og maden er virkelig nice. Da klokken ramte 21, begyndte de første allerede at danse på bordene.

Instagram

 

Coffee Cartel

Virkelig insta-sted, hvor de har en maskine, der kan lave print på din kaffe. Yes, den er god nok. Du kan få skrevet dit eget navn på din kaffe – eller hvilket motiv du nu har lyst til. De har også en fotovæg udenfor. Stedet du absolut ikke skal være pinlig over at tage billeder. Tjek deres insta. Den er for vild! Maden er god, men ikke overvældende.

Instagram

 

La Favela

Nok en af de vildeste restauranter på Bali. Indgangen, som er helt cirkus-agtig, leder dig ind til restaurantens midte, som er en stor jungle med kæmpe træer og vandfald, hvor du kan sidde og spise. Ude i siden går du ind i en nærmest villa-agtig, rustik, smuk bygning, hvor der ligeledes er borde. Ligeledes finder du en gammel Volkswagen vogn, der er indrettet som bar og intet mindre end en bro(!!!!!) oplyst af tusind lys, der fører over til toiletterne. Restauranten er en KÆMPE oplevelse i sig selv – og maden er sydamerikansk og super lækker. Om aftenen forvandles restauranten til en klub. Den største anbefaling!

Instagram

 

Kynd Community

Måske Seminyaks mest instagrammede restaurant. Plantebaseret restaurant, der især er kendt for deres smoothiebowls, lyserøde vægge og kokosnødder med logostempel. Kynd har åbent både morgen, middag og aften, men morgenmaden er klart mest populær.

Instagram

 

Bo & Bun

Lækker vietnamesisk restaurant. Helt down-to-earth, stille og roligt sted, der slet ikke er lige så insta-agtigt som resten af Seminyak. Her er fokus på maden, og det er faktisk helt rart med en lille ‘pause’ fra alle de ‘perfekte’ steder 😉

Instagram

 

Andre anbefalinger, vi desværre ikke nåede: Mama San, Shelter Café, Sea Circus, Café Organic

 

Gili Air

Gili Air har den skønneste ø-stemning helt væk fra al storby-tumulten. Tempoet er skruet helt ned, og alt går lidt langsommere. Det gælder også, når det kommer til restauranter. Gili er ikke på samme måde et mekka for restauranter, og du skal kende de gode steder for ikke at ende med en omgang semi-okay mad. Generelt er madniveauet på Gili bare en del lavere end Bali. Desværre.

Classico Italiano

Kendt for deres helt tynde og sprøde pizzaer med lækkert fyld. Du kan både spise i restauranten eller hente som take away.

Instagram

 

Mowies

Mowies er både et hotel, en restaurant og en beach bar. Her har du et af øens bedste spots til at nyde solnedgangen – men kom tidligt (inden 17), for det har alle andre også opdaget. Virkelig gode drinks og lækker mad med den smukkeste udsigt. Kan især anbefale deres Katsu burger, som er fried chicken i den sorte bolle. Resten af deres menukort så også virkelig godt ud.

Instagram

 

Gili Bliss

Ægte Bali sted med smoothiebowls, juices, avocado og bowls. Hvis du craver friske og sunde retter med masser af frugt og grønt, er det et af de få stedet på Gili.

Instagram

 

Pink Coco//Tapas Del Mar

Pink Coco er et hotel, der er kendt for deres meget pink’e indretning. Alt er nærmest pink. Vi tog ét kig på stedet og fik lidt ondt af alle de mænd, der var blevet overtalt eller snøret til at bo her 😉 . Pink Coco har for nylig åbnet en lille tapasrestaurant: Tapas Del Mar. Tapas på Gili? Vi havde ærligt ikke de største forventninger, men det endte med at blive vores bedste madoplevelse på Gili. Maden var SÅ vanvittigt lækker og af en helt anden liga end resten af Gili.

Instagram

 

Coffee & Thyme – Coffee & Thyme er et af de mest kendte steder på Gili Air, men det var ærligt en af de største skuffelser. God kaffe, men dårlig mad. Jeg ved ikke, om vi måske bare var uheldige, for der er virkelig mange, der anbefaler det. Men vi havde i hvert fald en ret dårlig oplevelse

Andre anbefalinger, vi desværre ikke nåede: Pachamama

 

Ubud

Der er SÅ mange restauranter i Ubud, at det næsten ikke er til at overskue. Særligt her vil jeg virkelig anbefale at lave lidt research hjemmefra. Det var nemlig i Ubud, at vi fik det bedste mad på hele Bali – men vi stødte også på virkelig ligegyldig mad.

Full Circle

Bedste morgenmad på hele Bali! Vi kunne have bestilt hele menukortet, men jeg endte med en hjemmelavet granola med kokosmælk, kokos panna cotta og pocheret pære – og det fløj direkte til tops på listen over favoritter. Deres french toast med espresso is og karamelliseret banan så også SÅ god ud! Jeg kunne være kommet tilbage for at smage det hele – både morgen, middag og aften. Kaffen er sublim, og deres Eggs Benedict er med brunet smør. Siger det bare…

Instagram

 

Locavore to go

Locavore er en gourmet restaurant i Ubud – men hvis budgettet eller humøret ikke er til at gå ud og spise fint, findes der lillesøsteren Locavore to go. På trods af navnet er det altså også en restaurant. Det ser ikke ud af meget, og det er helt low key, men maden er simpelthen så sindssygt god. Comfort food som pulled pork burger eller chicken waffle med masser af smag og perfekt tilberedt. De har åbent til morgenmad og frokost, men hvis du kommer lidt tidligt, kan du godt nå det til aftensmad. Det var det, vi gjorde.

Instagram

 

Folk Pool and Gardens

Virkelig smuk og bedårende restaurant med poolen i midten og oplyst af tusinde små lys. De har åbent hele dagen, og menuen er en blanding mellem vestlig mad og lokal mad. Vi gik lokalt og bestilte en Balinesisk mezze platte med en masse små balinesiske retter og specialiteter. Mega lækkert!

Instagram

 

Kayun Restaurant

Denne restaurant endte vi faktisk helt tilfældigt på. Vi havde booket en privatchauffør for dagen, som kørte os rundt til rismarker, vandfald, kaffesmagning og templer (forresten en virkelig god måde at opleve Ubud), og vi spurgte, om han kunne stoppe ved et frokoststed på vejen. Han valgte denne restaurant med den smukkeste udsigt og god mad.

Instagram

 

Anumana Hotel (floating breakfast)

Denne anbefaling handler faktisk slet ikke om maden. Maden var god, men ikke noget udover det sædvanlige. Det der var specielt var, at den blev serveret på en flydende bakke i poolen. Floating breakfast. Så vi sad i badetøj i poolen og spiste morgenmad og hyggede os vildt meget – virkelig god oplevelse, som jeg kun kan anbefale!

Instagram

 

Andre anbefalinger, vi desværre ikke nåede: Locavore, Pica, Milk & Madu, KAFE, Alchemy, Copper Kitchen & Bar, Dumbo (vilde anbefalinger), Tukies (kokosis)

 

Canggu

Canggu er surferparadis, og det er her alle australierne har samlet sig. Maden er sund og vestlig og her er fyldt med smoothiebowls, avocadomadder, juices og veganske restauranter. Meget lig Seminyak på madfronten, men en del billigere og ikke lige så “vilde” restauranter.

Gypsy Kitchen+Bar

Stedet hvor jeg fik Balis bedste smoothiebowl. Det er den på billedet, og den så bestemt ikke ud af meget – helt simpel toppet med granola og kokos, men smagen var simpelthen SÅ god! Gypsy har åbent hele dagen og har et kæmpe udvalg af frisk og sund mad med masser af frugt og grønt.

Instagram

 

Mason. Restaurant

Det var helt tilfældigt, at vi endte på Mason. Vi gik på gaden og så en virkelig travl restaurant – vi tog chancen og fulgte strømmen. Der var tydeligvis noget om hypen, for vi fik den lækreste mad! De har en stor stenovn og grill, som de tilbereder de fleste retter over. Vi delte en masse småretter, bl.a. stegt halloumi, bagte gulerødder med yoghurt og dukkah, grillet squash med stracciatella og croquetter. Og så var der bare virkelig god stemning i restauranten også!

Instagram

 

The Common

Sund og lækker café/restaurant med masser af vegetariske og veganske retter. Jeg er et af de mennesker, der stadig bliver lidt skeptisk, når et sted er ‘sundt’ – alle mine fordomme får mig automatisk til at tænke, at det ikke smager af noget. Jeg fik den lækreste bowl med langtidsstegt lam, søde kartofler, tahindressing og en masse andet. Det smagte super godt, og priserne er også gode.

Instagram

 

The Slow

I Canggu bliver morgenmad ofte lig smoothie bowls og avocadomadder. Hos The Slow har de et bredere udvalg, og niveauet er lige steget et par grader. Restauranten er egentlig en del af et hotel, men fungerer også fuldt ud som restaurant. De har også det vildeste udvalg af juice, te, kombucha osv. serveret i de genkendelige flasker med label.

Instagram

 

The Shady Shack

Virkelig populær restaurant, der udelukkende serverer vegetarisk og vegansk mad. Sunde retter, hvor enkelte ting måske også smager lidt for sundt (jeg skal altså have mayo til mine fritter). Ret hyggeligt sted, hvor alle surferne hænger ud efter en dag på stranden.

Instagram

 

Old Man’s

Stedet at gå ud i Canggu. Bar under åben himmel og højt humør til en øl eller to. Senere på aftenen rykker festen ned på stranden, når Old Man’s lukker.

Instagram

 

Andre anbefalinger, vi desværre ikke nåede: Milk & Madu, Crate Café, The Loft, Nude Canggu, La Brisa, Betelnut Café

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mascarpone toast med figner og brombær