Bedste restauranter i København pt. (part 3 - oktober 2019)

Mascarpone toast med figner og brombær

Verdens nemmeste, lækreste og smukkeste ret til brunchbordet!

Opskriften tager vitterligt 5 min at lave…

Måske har du smagt, set eller hørt om ricotta toast? Den har virkelig hittet på Instagram – den flotte skive brød med hvid ricotta creme og blåbær. Den er vanvittigt smuk, MEN… Nu har jeg fået den serveret 2 gange 2 forskellige steder, og jeg har været vanvittigt skuffet begge gange! Første gang var den værste. Hvis du følger med på Instagram, har du måske set, at jeg delte et billede af Apollo Bars ricotta toast og skrev en skuffet smøre direkte fra hjertet. Jeg havde set så mange både influenter og privatpersoner lægge smukke billeder op af den, og den så SÅ lækker ud – men ingen nævnte noget om, at den sådan set smager af en blanding mellem luft og semiskilt creme på semitørt brød. Der synes jeg, at Instagram viste sig fra sin værste side. Pæne billeder uden bagtanke… Derfor besluttede jeg mig for, at jeg måtte give ricotta toasten en chance mere. Anden gang var bedre, men jeg synes stadig, at det var en komplet ligegyldig ret.

 

Ricotta eller mascarpone – hvad er forskellen?

Derfor besluttede jeg mig for at lave min egen opskrift, der var lige så smuk, men som også smagte lige så lækkert, som billederne viste. Ricotta er en lidt tør friskost, der ikke smager af det store. Fedtprocenten i ricotta er ret lav, og derfor skiller ricotta virkelig hurtigt – særligt hvis du forsøger at røre det sammen med andet. Mascarpone derimod har en højere fedtprocent, og det gør osten meget mere cremet og meget nemmere at arbejde med. Sat lidt på en spids kan man sige, at ricotta er bedst i retter, der skal varmes op, da ricotta holder formen under opvarmning. Mascarpone er super god til kolde retter, men flyder ud, hvis du varmer den op.

 

Toppings og smage

I denne opskrift har jeg rørt mascarpone helt klassisk med vanilje og honning. Du kan også eksperimentere lidt mere – fx kan du bruge kaffemascarpone (mega lækkert – se opskrift her) eller lave en juleudgave med kanel. Jeg har toppet toasten med brombær og figner, som er gode i efteråret, men du kan bruge lige præcis de bær og frugter, som du har lyst til. Jeg har lidt en plan om at skulle forsøge mig med ananaskirsebær eller kiwibær – eller måske bagte nektariner. Mulighederne er mange.

Opskriften svarer til 4 store toast 

Mascarpone toast med figner og brombær

  • 4 store skiver surdejsbrød (du kan også bruge 6 almindelige skiver eller andet brød)
  • 1 pakke mascarpone 250 g
  • 1 tsk vaniljepaste eller vaniljesukker
  • 1 spsk honning
  • 4 figner
  • 6 brombær

Rør mascarpone, vanilje og honning sammen og smør det ud på brødet. Skyl brombær og figner og skær dem ud i mindre stykker. Anret oven på brødet og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste restauranter i København pt. (part 3 - oktober 2019)