Bedste opskrift på sunde bananpandekager uden sukker

Sprøde kyllingenuggets i panko

Hjemmelavet fast food er comfort food, når det er bedst. Sprøde og saftige kyllingenuggets med fritter og chilimayo. Det smager SÅ vanvittigt godt!

Det er super nemt at lave nuggets selv, og så smager det altså bare noget bedre end den færdigkøbte (lidt kedelige) version. Jeg elsker at panere i panko, som er en japansk rasp med lidt større brødkrummer end almindelig rasp. Det bliver sprødt, gyldent og lækkert hver gang!

Jeg tør ikke love, at hjemmelavede nuggets er sundere, men det føles altså lidt sådan. Man ved i hvert fald, hvad de indeholder – og at de ikke er fulde af e-numre og hokus pokus. Så lang så godt 😉

Opskriften svarer til 3 personer

Sprøde kyllingenuggets i panko

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 æg
  • pankorasp
  • ½ L smagsneutral olie (fx raps- eller solsikkeolie)

Skær sener og snask fra kyllingebrystet og skær det ud i store chunks. Bland mel, salt og krydderier godt sammen i en skål. Du kan sagtens bruge andre krydderier, end dem jeg har brugt. Slå ægget ud i en anden skål og pisk det med en gaffel. Fordel en god mængde rasp på en tallerken og stil det hele op, så du først har melet, så æg, så panko og til sidst en tom tallerken. Dyp nu først kyllingestykkerne i mel, så i æg og så i panko og læg dem på den sidste tallerken. Fortsæt med alle stykkerne. Varm imens olien op i en pande. Jeg har induktion, og jeg plejer at sætte blusset på 7 og skrue ned til 6, når de første stykker er i olien. Du tester, om olien er varm nok, ved at komme en lille smule panko ned i olien. Når det bruser let om olien, og pankoen begynder at blive gylden, er olien varm. Friter dine kyllingenuggets nogle stykker ad gangen. Vend dem undervejs, når de bliver gyldne og læg dem på et stykke køkkenrulle. De skal ca. have omkring 4 minutter alt efter, hvor varm olien er, og hvor store stykkerne er.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste opskrift på sunde bananpandekager uden sukker