Havtornmoussetærte med dulce de leche

Bedste opskrift på sunde bananpandekager uden sukker

Jeg har virkelig spist mange bananpandekager gennem tiden. Som i virkelig mange. Lige fra den helt skrabede og übersunde version kun med æg, havregryn og banan til den helt syndige, der var propfyldt med sukker!

Jeg prøver generelt at skære ned på sukker i hverdagen. Og alle skal vide, at det er en kæmpe udfordring for mig! Sukker, fløde, smør og salt kan jo få alt mad til at smage godt. Samtidig synes jeg hurtigt, at bananpandekager kan blive kedelige, for grove og tørre i versionen kun med æg, gryn og banan. Medmindre man altså steger dem i umenneskelige mængder smør, men så går luften også lidt af ballonen anyways.

Derfor besluttede jeg mig for at skabe den bedste opskrift på bananpandekager, som jeg kunne. Den skulle være sund og uden tilsat sukker, men samtidig smage godt og ikke være tør. Det tog en del forsøg med at justere mængderne op og ned, men nu er jeg endelig klar med opskriften!

På billedet har jeg toppet pandekagerne med en ordentlig omgang dulce de leche. Det smager voldsomt godt, meeen det er måske ikke helt så sundt igen 😉

Du kan sagtens spise dem, præcis som de er. Eller toppe dem med fx nutella, peanutbutter, yoghurt/skyr, bær, sirup osv., hvis det skal være ekstra lækkert. Den balance kan du helt selv styre.

Opskriften svarer til 2 personer

Sunde bananpandekager uden tilsat sukker

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • ½ tsk bagepulver (kan udelades)
  • ½ tsk vaniljesukker (kan udelades)
  • 2 bananer
  • 1 æg
  • ¾ dl mælk eller plantemælk (jeg bruger havremælk)
  • smør eller becel til stegninger

Rør de tørre ingredienser godt sammen (havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker). Skræl bananerne og pisk dem sammen med ægget med en elpisker. Du kan også mose bananerne med en gaffel og røre dem sammen med ægget, men jeg får det bedste resultat ved at bruge en elpisker. Så bliver bananerne helt fint fordelt, og ægget bliver pisket luftigt. Pisk æg- og bananblandingen sammen med mælk og de tørre ingredienser. Steg bananpandekagerne i smør eller becel (eller lignende) på en pande ved middelhøj varme til de er gyldne og gennembagte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havtornmoussetærte med dulce de leche