Bagt grød med figner og mandelknas

Pandekager med kaffe-mascarponecreme

Søde, bløde pandekager med kaffecreme lavet på mascarpone. Det er ret så lækkert, kan jeg godt lige love dig for!

Cremen bliver lidt som en blanding mellem iskaffe og cheesecake – og hvis du ikke lige kan forestille dig det resultat, forstår jeg dig godt! Det er en blød og fyldig creme med svag sødme og en let bitterhed fra kaffen. Er du vild med iskaffe? Er du vild med cheesecake? Så vil du elske denne dessert 😉

Du skal bestemt ikke lade dig narre. Sådan en pandekage med kaffecreme mætter altså mere, end man lige tror. En enkelt per person er nok. Måske kan I klemme to ned, hvis I er sultne. Du kan enten servere pandekagerne som dessert, som eftermiddagssnack eller til morgenmad en sen søndag morgen.

Cremen med kaffe og mascarpone skal først laves lige inden servering, da den godt kan skille, hvis den får lov at stå. Det kan du faktisk se på det nederste billede her, som var et af de allersidste billeder, jeg tog af desserten. Her har pandekagerne stået med cremen i noget tid, og så begynder væsken langsomt at skille sig fra cremen – det smager dog ikke dårligere af den grund 😉

Opskriften svarer til 3 pandekager

Pandekager med kaffe-mascarpone creme

Pandekager

 • 1 æg
 • 2 spsk sukker
 • 1 dl mælk eller plantemælk (jeg brugte havremælk)
 • 40 g mel
 • ½ tsk vaniljesukker
 • smør til stegning

Pisk æg og sukker med en elpisker til det er lyst og luftigt. Tilsæt mælk, mel og vaniljesukker og pisk igen til dejen er ensartet. Steg de tre pandekager ved middel varme i smør og læg dem til side. Du må ikke stege pandekagerne ved for høj varme, da de gerne skal være bløde (og ikke for sprøde), når du skal rulle dem.

Kaffe-mascarponecreme

 • 1 tsk instant kaffe
 • 1 tsk vand
 • 100 g mascarpone
 • 1 spsk mælk eller plantemælk (jeg brugte havremælk)
 • 1 tsk flormelis

Rør kaffen ud i vandet (du behøver ikke koge vandet først). Rør kaffe, mascarpone, mælk og flormelis sammen til cremen er ensartet og uden klumper. Fordel kaffecremen ned langs midten i de tre pandekager og rul pandekagerne forsigtigt sammen om cremen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød med figner og mandelknas