Anmeldelse af Cantina

Sundt bananbrød uden sukker, mælk og smør

Jeg prøver at skære ned på mængden af sukker, jeg spiser. Det har simpelthen taget overhånd på det seneste. Jeg elsker søde sager, og jeg tror på balance – så jeg har ikke lyst til at gå helt sukkerfri. Men alt med måde!

Derfor forsøger jeg mig især med morgenmad og snacks, som er sødet naturligt med fx frugt, bær, kanel og vanilje. Det skal slet ikke være helligt. Der er bare ikke nogen grund til at hælde en masse sukker, brun farin, sirup, flormelis eller andet i, hvis man kan undgå det 😉

Denne opskrift på bananbrød er lavet helt uden tilsat sukker. Sødmen kommer fra banan og kanel og, hånden på hjertet, så savner jeg faktisk slet ikke ekstra sukker. Det er rigeligt sødt i sig selv – selv nok til sukkergrisen her…

Opskriften er også uden mælk og smør og er derfor helt laktosefri. Så hvis du har problemer på den front, kan du roligt spise med. Jeg har brugt olie i stedet, som giver et mega blødt og saftigt brød. Så lækkert!

Hvis du vil have et grovere brød, kan du udskifte noget af melet med havregryn eller med en grovere melsort. Du kan også tilsætte kerner.

Hvis du vil have et sødere og mere dessertagtigt brød, kan du tilføje hakket mørk chokolade. Så er der altså selvforkælelse på højt plan 😀

Opskriften svarer til ét brød

Sundt bananbrød

Laktosefri og uden sukker

  • 4 modne bananer
  • 3 æg
  • 1 dl rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 60 g valnødder (eller andre nødder)

Mos bananerne med en gaffel og pisk dem sammen med æg og olie med en elpisker. Hvis dine bananer ikke er helt modne, kan du give dem en kort tur i mikroovnen – så bliver de bløde og nemme at mose. Rør hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og pisk det sammen med de våde ingredienser (bananer, æg og olie). Hak valnødderne groft og vend dem i dejen. Beklæd en rugbrødform (eller lignende) med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag brødet i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i 30 min.

Spis gerne brødet med peanut butter 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Cantina