Anmeldelse af Les Trois Cochons

Miniguide til Malmø

Det tager kun 40 min. med toget fra København til Malmø. Alligevel er vi alt for dårlige til at bruge byen. Eller jeg er i hvert fald! Malmø er en skøn by, og den er helt perfekt til en lille weekendtur eller blot en endagstur for den sags skyld 😉

Malmø har lidt af de hele. Masser af lækre restauranter, kaffebarer, gode shoppingmuligheder og skøn kultur! Her har jeg samlet nogle af mine favoritter.

Atrium

Start dagen hos Atrium med måske Malmøs bedste morgenmad! Caféen er SÅ fin med marmor, planter og den store disk i midten fyldt med frisk bagværk. Maden er super lækker og byder både på fx Eggs Benedict med laks, ricottatoast med blåbær og croissanter med fyld – prøv den med pistacie. Den er seriøst god! Derudover er priserne mere end rimelige.

 

AB Småland

Malmø er et paradis, hvis du elsker interiør og boligbutikker! Og hos AB Småland har de alt, hvad hjertet begærer. De har det fineste håndlavede keramik, grove trækister, kæmpe gulvtæpper, røgfarvede vaser, fletkurve, tekstiler i alle farver, planter, unika møbler. You name it. Her kan du virkelig gå på opdagelse. Derudover har de også en café i butikken, hvor du kan få en økologisk og bæredygtig bid mad.

 

Moderna Museet

Moderna Museet er Malmøs museum for moderne kunst. De har både den faste udstilling, hvor der er gratis adgang, og så har de særudstillinger. Lige nu er der bl.a. en med Andy Warhol. Moderne Museet er også kendt for deres souvenir shop, hvor man kan købe de fedeste plakater. Bl.a. de store plakater med Andy Warhol citater. Og jeps, sådan en har jeg på væggen herhjemme i lejligheden – og jeg knuselsker den! Hjembragt fra Moderne Museet i Malmø.

 

Lilla Kafferosteriet

I Sverige er de så vilde med en lille kaffe og kage-pause, at de har et navn for det: fika. Jeg er vild med det! Også selvom jeg slet ikke behøver en undskyldning for at spise kage og drikke kaffe. Lilla Kafferosteriet er spot on til en lille eftermiddagsfika. Og selvom navnet antyder det, er stedet på ingen måde småt. Det er virkelig stort. Men her er simpelthen så fint indrettet med en masse små rum og dagligstuemøbler. Ret hyggeligt! Derudover laver de en virkelig lækker og syndig ‘morotskaka’ eller gulerodskage, om man vil 😉

 

Lagerhaus

Lagerhaus er en af mine guilty pleasures. Ingen tur til Malmø uden en tur i Lagerhaus. Det er lidt som en blanding mellem IKEA, Søstrene Grene og Tiger. De har boligtilbehør til ingen penge. Både service, lamper, vaser, kontorartikler, festpynt osv. Kvaliteten er lidt svingende, synes jeg, men udvalget er sublimt. Jeg får ALTID købt ALT for meget!

 

Restauranter, som jeg har fået anbefalet

Jeg tror snart, jeg må et smut til Malmø igen. For jeg kan slet ikke vente med at afprøve nogle af de restauranter, jeg har fået anbefalet. Malmø har så mange spændende restauranter og nogle af dem, jeg gerne vil prøve, er:

 • B.A.R.
 • Riket
 • Mutantur
 • Bastard
 • Far i hatten
 • Atmosfär
 • Dubbel Dubbel
 • Kasai

1 kommentar

 • Fin guide! Nästa gång får du komma förbi och besöka oss efter eller innan AB Småland! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Les Trois Cochons