Anmeldelse af Hotel Sanders

Spicy hokkaidosuppe med chili og ingefær

Det er for alvor blevet efterår, hvis ikke også helt vinteragtigt. Det er hundekoldt, og du har formentlig mest af alt lyst til at lukke dig inde i varmen med tæpper, hygge og stearinlys? Det har jeg i hvert fald!

Men det betyder også, at det endelig er blevet tid til suppe. Det er som om, at det bare ikke rigtig er dét, man har lyst til om sommeren. Lige så snart kulden kommer, lige så hurtigt kommer min lyst til suppe 😉

Jeg er stor fan af grøntsagssupper. Dog jeg synes hurtigt, at de kan blive lidt vandede i smagen og grynede i konsistensen. Mit allerbedste tip er at bage grøntsagerne i ovnen først i stedet for at koge dem direkte i suppen. Det giver en mere intens smag, og så får du en helt blød, lækker og cremet suppe.

Denne hokkaidosuppe er silkeblød og smager skønt af chili, ingefær og hvidløg – som kun giver lidt ekstra at varme sig på!

Opskriften svarer til 2-3 personer

Spicy hokkaidosuppe med chili og ingefær

 • 1/2 hokkaido-græskar
 • 1 chili
 • 3 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • lidt olie
 • 6 dl hønsebouillon (vand+2 bouillonterninger)
 • 2 dl fløde
 • salt og peber

Skær hokkaido-græskarret i kvarte og skrab græskarkernerne ud. Læg græskarstykkerne (med skræl) på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i 45 min. ved 180 grader. Lad det køle let af, til du kan røre ved det. Hak chili, hvidløg og ingefær fint og svits det i lidt olie i bunden af en gryde. Skrab græskarkødet fri fra skrællen med en ske og steg det med i gryden i et minut eller to. Tilsæt bouillonen og lad det koge sammen i ca. 5 min. Blend evt. suppen helt glat med en stavblender. Tilsæt nu fløden og lad det koge i yderligere 5 min. Smag til med godt med salt og peber. Server gerne suppen med ristede græskarkerner og lunt brød.

3 kommentarer

 • LykkeMaria

  jeg havde tænkt mig at bruge kokosmælk ikke delight udgaven evt. kokoscreme, hvis min X-jugoslavier har fået de store dåser hjem.. Det er i øvrigt vildt lækker at bruge kokoscreme i supper i stedet for fløde..Den kommer på, allerede på tirsdag så jeg linker lige til dig onsdag, så hold lige øje med mig.! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LykkeMaria

  Min køkken makker og jeg er begyndt at snakke om, at evt. bruge december måned på at lave supper, i vores veganske suppe køkken.. Jeg skal lige sende hende denne her opskrift, og spørger om vi skal prøve den. Om hun evt. er med på at ” tømme køleskabet for græskar, og lave denne her suppe” opskrift. For der er næsten altid fuldhus, når jeg er torvholder, fordi jeg fyre op for krydderierne..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Food Salute

   Det lyder da bare som en rigtig god idé! Og I kan jo altid bytte fløden ud med et vegansk alternativ 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Hotel Sanders