Anmeldelse af Andersen & Maillard

Guide til Amsterdam // Restauranter

Hvor skal man spise i Amsterdam?

Når jeg rejser, sørger jeg altid for at undersøge hjemmefra, hvor jeg gerne vil spise. Det er mindst lige så vigtigt, som hvilke steder jeg gerne vil se. Og denne tur til Amsterdam var ingen undtagelse. Jeg har brugt timer på Instagram, på blogs og læst en masse guides for at finde frem til de bedste restauranter 😉

I Amsterdam har de virkelig mange smukke og hyggelige restauranter. Fulde af grønne planter, fede lamper og rustikke træmøbler. De kan altså et eller andet med en indretning. Jeg fandt især mange brunch- og morgenmadsrestauranter, som jeg gerne ville prøve – og selvom vi ikke kunne nå dem alle, så fik vi prøvet nogle virkelig gode. Det er helt bestemt ikke sidste gang, jeg besøger Amsterdam.

Prisniveauet er meget ligesom herhjemme. Man kan snildt finde restauranter både i den billige og dyre ende alt efter, hvad man gerne vil, og hvad budgettet rækker til. Kaffe er lidt billigere (ja tak!), men til gengæld er vand mærkeligt dyrt i Amsterdam. Hvorfor ved jeg ikke?

På flere af de meget populære restauranter i Amsterdam kan du ikke booke bord. Derimod har de et system, hvor du kommer på en elektronisk venteliste ved ankomst, og så sender de en SMS, når dit bord er klar.

 

Restauranter

Bakers & Roasters – Mega lækkert morgenmadssted med australsk oprindelse. Menukortet spænder virkelig bredt, hvor du både kan få deres take på en Eggs Benedict, svampetoast, pandekager, chiagrød, acai bowls, granola. You name it. Kaffen sidder også lige i skabet. Stedet er virkelig populært, så du skal forvente lidt ventetid på at få et bord, men det er det værd.

 

Ree7 – Hyggelig lille café i De 9 gader, hvor du både kan få morgenmad, frokost eller kage. Maden er simpel, men god. Ree7 er et godt bud på et sted at hvile benene, når du har shoppet lidt for meget i området.

 

The Avocado Show – JA, det er måske det mest hypede sted nogeninde. Og JA, du er nødt til at prøve det. Køen er lang, og du kan snildt komme til at vente en time på et bord. Når det endelig bliver din tur, bliver du ført bag et sort gardin og ind i restauranten, som om det er det mest hemmelige sted i Amsterdam. Menukortet har alt i avocado, og det er en kunst at beslutte sig. Jeg fik en avocadotoast med kylling, trøffelmayo og parmesan, og det var sygt lækkert! Og selvom man skulle tro, at det var helt umuligt, så spottede jeg ikke en eneste umoden avocado. Det er imponerende nok i sig selv.

 

  

Mook Pancakes – Pandekager i lange, lange baner. Både pandekager med sødt fyld, med salt fyld og med begge dele. Pandekagerne er ikke søde i sig selv, og derfor passer de både til det salte og det søde. Jeg bestilte en omgang med græsk yoghurt, granola, kanel og bær, og det var virkelig lækkert med både sødme, syre og knas til de tunge pandekager.

 

Happyhappyjoyjoy – Når du træder ind i restauranten, bliver du mødt af røde rispapirslamper, der dækker nærmest hele loftet, vægge tilklistret i så mange plakater, at der ikke er plads til flere, og et stort rødt neonskilt med ordene ‘Happyhappyjoyjoy’. Konceptet og stemningen er fuldstændig gennemført. Menuen står på asiatiske småretter, som I deler henover bordet. Spring rolls, dumplings, ramen, pho, fried rice, baos og jeg kunne blive ved.

 

CT Coffee & Coconuts – Jeg tror, jeg er kommet i morgenmadshimlen! Nok det bedste sted vi spiste morgenmad i hele Amsterdam. Der er den hyggeligste dagligstuestemning, og du kan få alt, hvad hjertet begærer – og som navnet afslører: rigtig mange ting med kokos, kokosmælk og kokosvand! Alt fra friskpresset juice, smoothies og kaffe med kokosmælk til kokosyoghurt med granola, overnight oats med kokosvand og kokospandekager. På kortet finder du også fx ovnbagte tomater med burrata og mandelpesto, og de lækreste french toast lavet på briochebrød med ricotta, mandler, lavendel, honning og basilikum. Kom før kl. 10, hvis du vil være sikker på at få et bord!

 

Van Wonderen Frieten – I Amsterdam er de særligt glade for pommes fritter. Og ikke sådan nogle fesne, halvbløde nogle, der drypper lidt af friture. Nej, håndskårne, lækre, sprøde fritter, der bliver frisklavet ved bestilling. Du får dem serveret i en lille bakke med en plastikgaffel, så du kan spise nede ved kanalerne i ægte Amsterdam-stil. Bestil den store bakke med trøffelmayo – SÅ lækkert!

 

PLUK – Fin lille café i Amsterdam, hvor du enten kan spise morgenmad eller frokost eller tage en pause med en kop kaffe og en af deres overdådige kager. Vi prøvede desværre ikke kagerne, og det har jeg fortrudt lige siden, for NØJ hvor så de bare gode ud! Vi fik i stedet en ‘Eggs Norwegian’ med briochebrød, røget laks, pocheret æg og hollandaise. PLUK er faktisk en kombineret café og interiørbutik, hvis du også lige skulle få lyst til lidt shopping. De har nogle ret fine ting!

 

Barer og drinks

Hotel Zoku – På toppen af Hotel Zoku finder du hotellets rooftopbar. Stedet er delt op i små udendørs terasser, hvor du kan nyde en cocktail eller en kop kaffe med udsigt over Amsterdams skyline. Virkelig hyggeligt og fint.

 

Tales & Spirits – Mega lækker cocktailbar med store lysekroner og intim stemning. De laver de lækreste cocktails! Nogle af dem er ret eksperimentelle med fx chokoladelikør, citrongræssirup, sorbet eller infuseret spiritus. Det er det mest spacede menukort, jeg længe har set. Jeg ved ikke, hvad halvdelen af tingene i min cocktail var – men jeg ved, at det smagte fantastisk!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Andersen & Maillard