Anmeldelse af Ssam

Broccolisalat med den bedste dressing, tranebær og ristede græskarkerner

Broccolisalat er klart en af mine favoritter som tilbehør til grillmad. Den er frisk i stil med en salat, men stadig fyldig i stil med en kartoffelsalat – dog uden at blive lige så tung. Du får sødmen fra tranebærrene, knas og salt fra græskarkernerne og syre og skarphed fra løg og dressing.

Jeg troede indtil for nylig, at alle lavede broccolisalat på nogenlunde samme måde. Du ved, lidt ligesom med kartoffelsalat. Der kan være lidt forskel, men i bund og grund er det nogenlunde de samme ingredienser. Det viste sig så, at det gør alle åbenbart ikke. Det tog mig så 24 år at finde ud af… Men det skulle vise sig at være godt for noget. For det betød, at jeg fandt ud af, at jeg har knækket koden til den lækreste dressing til broccolisalat. Den er så god, at du ikke behøver bacon i salaten. Men det er selvfølgelig op til dig 😉

Dressingen er lavet på creme fraiche og smagt til med balsamico, sukker, citron og rødløg. Super simpel, men bare en rigtig god kombi, der passer perfekt til broccolien.

Du kan sagtens lave broccolisalaten dagen i forvejen og opbevare den i køleskabet. Det bliver den bestemt ikke dårligere af. Det er bare vigtigt, at der ikke er for meget vand i broccolien, når du stiller salaten på køl, for så bliver dressingen vandet. Derudover kan du med fordel vente med at tilsætte tranebær og de ristede græskarkerner.

Opskriften svarer til 8 personer

Broccolisalat med den bedste dressing, tranebær og ristede græskarkerner

  • 2 broccoli
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • lidt salt

Dressing

  • 2 dl creme fraiche (gerne 18%)
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk balsamico
  • 1 rødløg
  • ½ spsk citronsaft
  • salt og peber

Snit rødløget fint og bland det sammen med creme fraiche, sukker, balsamico og citronsaft. Smag til med masser af salt og peber og stil dressingen på køl, mens du forbereder resten. Dressingen må gerne være til den kraftige side, da det smager mildere, når først salaten bliver blandet sammen.

Rist græskarkernerne med lidt salt på en tør pande til de ‘popper’ og bliver let gyldne. Lad dem køle af. Skær broccolien i mundrette buketter og læg dem i et dørslag. Kog et par liter vand og hæld det kogende vand over broccolien, så de bliver let tilberedte. Jeg kan godt lide, at broccolien stadig har lidt bid. Alternativt kan du koge broccolien i et par minutter eller servere den helt rå, hvis du foretrækker dette. Lad broccolien køle af og vend den herefter sammen med dressingen. Top salaten med de ristede græskarkerner og tørrede tranebær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Ssam