Luftige ricotta pandekager med citron og hjemmelavet blåbærsirup

Miniguide til restauranter i Chania, Kreta

Chania er Kretas næststørste by og et af de mest populære rejsemål på øen. Og med god grund. Chania er en virkelig charmerende by centreret omkring den smukke venetianske havn og med masser af små, snoede gader gennem byen.

Chania har egentlig lidt af det hele. Butikkerne strækker sig fra de store high-street butikker til små boder med håndlavet keramik, sko og delikatesser. Bevæger man sig bare lidt væk fra seværdighederne og turistområderne og ind i den gamle bydel, finder man de fineste små restauranter og tavernaer, hvor maden og stemningen er langt, langt bedre. Det kan godt betale sig at researche lidt på spisesteder, så man undgår turistfælderne.

Vi spiste virkelig lækker mad på nogle af de hyggeligste restauranter i Chania. Hvis du besøger Chania i højsæsonen og gerne vil spise efter kl. 20, kan det være en fordel at bestille bord, da det er her grækerne selv går ud at spise. Prisniveauet er meget fornuftigt, og regningen blev aldrig over 150 kr. per person for både mad og vin – og det var ikke fordi, vi holdte os tilbage. Et lille tip er også at bestille restaurantens egen vin, som ofte er meget billigere end importeret vin.

Well of the Turk

Well of the Turk serverer en blanding mellem græsk og mellemøstlig mad. De har den hyggeligste gårdhave med blå og hvide duge og en masse smukke blomster.  Her fik vi klart en af turens bedste måltider. Vi bestilte en masse forskellige små retter og spiste os blandt andet gennem pita med hummus, baba ganoush og andre dips, friterede squashblomster, krydrede kødboller med mynte og en frisk tabouleh salat. Retterne var krydrede med mellemøstlige smage. SÅ lækkert!

Oinopoieio

Græsk taverna med de lækreste squash fritters med feta. Det var faktisk først, da vi sad og spiste, at det gik op for os, at alle retter vi havde bestilt, var vegetariske. Men det gør bestemt ikke noget, når det smager så godt som disse. Maden var simpel, frisk og virkelig lækker. Vi fik også en form for tærte med tyndt brød bagt med ost og toppet med grillede svampe, squash, aubergine, rød peber og ristede nødder. Det kan klart anbefales.

Ginger Concept

Måske Chanias mest instavenlige restaurant med marmorborde og flettede dækkeservietter. Ginger Concept er en moderne italiensk restaurant, hvor vi blandt andet fik tuntatar med avocado og pizza med chorizo, gedeost og karamelliserede rødløg. I Grækenland er det meget normalt at få raki og en lille dessert sammen med regningen. På Ginger Concept fik vi de lækreste, fyldige chokoladetrøfler og turens eneste lækre raki! Bare et lille tip – hvis rakien lugter fælt, så smager den fælt 😉

Tamam

Lige bag havnens turistede restauranter finder du den græske taverna Tamam. Jeg har en forkærlighed for at bestille mange små, græske retter, og det gjorde sig også gældende denne aften. Rigtig lækker calamari, squash fritters, tomat fritters, kyllingekødboller og sprøde ruller med svampe og ikke mindst virkelig god rødvin. Mens vi sad på restauranten, var der flere forbipasserende, der kommenterede på, at maden så lækker ud – og vi kunne jo kun give dem ret!

Sinagogi

Da vi en aften spurgte vores tjener, hvor vi skulle gå ud i Chania, anbefalede hun os at tage på Sinagogi. Det skulle vise sig at være et rigtig godt tip. Sinagogi er en open-air bar i hjertet af den gamle by, som er indrettet i ruinerne af en gammel synagoge – deraf navnet. Det er et ret cool sted, hvor mange af de lokale går ud. Tippet er hermed givet videre 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luftige ricotta pandekager med citron og hjemmelavet blåbærsirup