Anmeldelse af Høst

Sådan laver du hjemmelavet sorbet uden ismaskine

Er du også typen, der ikke liiiige har været ude og investere i en ismaskine? Jeps, også mig. Man kan jo snildt købe sig fattigt i alt muligt køkkengrej, som man ofte slet ikke får brugt nok. Men heldigvis er det faktisk rigtig simpelt at lave en lækker hjemmelavet sorbet helt uden brug af fancy maskiner. Dog skal du væbne dig med lidt tålmodighed, hvis du vil have en blød og cremet konsistens. Det tager sin tid, når isen skal fryses ned.

Udover at være super nemt at lave sorbet, skal du også kun bruge få ingredienser. Du skal bruge friske eller frosne bær eller frugter, vand, sukker, citronsaft og æggehvider. Plain and simple.

Du kan servere sorbeten præcis, som den er, eller du kan servere den til et stykke kage eller med en form for topping. Jeg elsker sorbet med friske bær og crumble, marengs eller krystalliseret hvid chokolade. Du kan finde inspiration her:

Jeg vil forsøge at guide dig igennem step by step, hvordan du helt enkelt kan lave din egen sorbetis helt uden brug af ismaskine.

Hjemmelavet sorbet

Ingredienser

 • 300 g frosne eller friske bær/frugter
 • 250 g sukker
 • 250 ml vand
 • 2 spsk citronsaft
 • 20 ml æggehvide

Opskriften er rimelig standard, og du kan bruge de fleste bær og frugter. Opskriften giver ca. 1 L is, og jeg laver normalt dobbeltportion. Det smager også rigtig lækkert, hvis du tilsætter lidt vanilje.

Fremgangsmåde

 • Start med at ordne bærrene/frugten, hvis du bruger friske bær/frugter. Fjern skræl, kerner eller andet og skær det eventuelt i mindre stykker. Hvis du bruger frosne bær/frugter, kan du bare tage dem direkte fra posen.
 • Vej bær/frugt, sukker og vand af og kom det i en gryde. Lad det koge op under middel varme, mens du rører rundt en gang imellem. Lad blandingen koge omkring fem minutter til sukkeret opløses og bærrene/frugten bliver bløde og er lette at mase med bagsiden af en ske. Hvis du bruger store frosne bær som fx jordbær, skal det koge op mod 10 min, før jordbærrene bliver bløde.
 • Blend massen med en stavblender til den er ensartet. Hvis du har brugt bær med kerner fx hindbær eller jordbær, kan du vælge at si kernerne fra. Det plejer jeg at gøre.
 • Lad massen køle lidt ned på køkkenbordet eller i køleskabet. Smagen ændrer sig, når massen bliver kold, og derfor er det en god idé at vente med at smage til med citronsaft. Den behøver ikke at være helt kold. Bare omkring stuetemperatur. Alt efter hvilke bær/frugter du bruger, og hvor modne de er, kan det variere, hvor meget syre isen har brug for. Smag dig frem.
 • Kom massen i en beholder, der kan tåle at komme i fryseren. Jeg plejer at bruge en gammel isbøtte eller en helt almindelig beholder til mad fra IKEA. Det er en fordel, hvis beholderen har låg, da isen så ikke krystalliserer lige så let.
 • Kom isen i fryseren og rør i isen hver halve time. Det er vigtigt, at du sørger for at komme godt ned i bunde, i kanterne og i hjørnerne, da det er her, isen fryser først. Fortsæt med at røre hver halve time til sorbeten får en grødet konsistens. Dette tager omkring 2 timer.
 • Når konsistensen er grødet, pisker du æggehviderne stive og vender dem i sorbeten. Sørg for at røre det hele godt sammen. Æggehviderne er super vigtige, når du laver sorbet, da det er dem, der giver sorbeten sin cremede konsistens.
 • Fortsæt med at røre i isen hver halve time til isen begynder at sætte sig. Dette tager yderligere 2 timer ca.
 • Nu er din sorbet færdig. Tag gerne isen ud af fryseren omkring 10 min. inden den skal serveres.

I forhold til holdbarhed har jeg endnu ikke prøvet, at min sorbet blev for gammel. Dog har den heller aldrig fået lov til at overleve mere end en uge eller to i fryseren, før den blev spist 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Høst