Den ultimative guide til restauranter i London

Anmeldelse af Høst

Høst er en af Cofocos restauranter, der ligger lige på hjørnet af Nørre Farimagsgade og Ahlefeldtsgade bag Israels Plads. Restauranten er helt utrolig smuk og har vundet flere internationale designpriser for sit rustikke og på samme tid elegante udtryk. Køkkenet er nordisk med fokus på sæsonens råvarer.

På Høst kan du enten bestille tre retter til 350 kr. eller fem retter til 450 kr. Menuen skifter efter sæson, og udover menuen er Høst også kendt for at servere et par ekstra små retter som overraskelse gennem menuen.

Vores første servering var en overraskelse bestående af garnerede østers og små madeleinekager og dip med hvidløg og svampe. Det smagte helt fantastisk og var på samme tid en meget let, men kraftig servering. Så var aftenen ligesom skudt igang. Hertil fik vi serveret to slags brød bagt på malt og surdej samt pisket smør. Vores første ‘rigtige’ ret var skærsing serveret med hvide og grønne asparges, rogn og en vidunderlig fiske fumé. Så lækkert! Derefter fik vi en enebærrøget kammusling i skal med friske ærter og grønne jordbær. Allerede nu var jeg i madhimlen. Alt var simpelthen så lækkert. Velsmagende, veltilberedt og velovervejet.

I mellemtiden fik vi serveret endnu en lækker overraskelsesret, før vi nåede til tredje ret. En helt tynd surdejspandekage serveret med en perfekt råstegt jomfruhummer samt lidt grønt og urter. Igen en virkelig skøn ret. Helt fin i teksturen og tilberedningen, men fuld af smag. Hovedretten, om man vil, var et utrolig mørt stykke okseskulder med ramsløg, bagt tomat og en skøn røget sauce, der nærmest glaserede kødet. Det var så fint anrettet med friske urter og spiselige blomster. Til dessert fik vi endnu en overraskelsesret udover en fin rødgrød på rabarber og jordbær med masser af hvid chokolade samt hvedegræs. Samtlige af aftenens retter var en sand fornøjelse, og alt smagte fuldstændig fantastisk.

Vi havde en helt igennem fremragende aften på Høst. Vores tjener var utrolig dygtig og guidede os sikkert igennem de mange retter uden på nogen måde at være prætentiøs. Retterne kom i et behageligt flow, og stemningen i restauranten var hyggelig og afslappet. For ikke at snakke om maden. Åh hvor var det godt. Uden tvivl én af de bedste restaurantoplevelser i København. Jeg kan slet ikke anbefale Høst nok!

Høst er strøget direkte til tops på min liste over gode restauranter i København. Mad, service, indretning og stemning. Det hele spiller bare. Her kan du både tage hen på date, med veninden eller med familien. Bare kom afsted!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den ultimative guide til restauranter i London