Grillede asparges med brunet smør og ristede hasselnødder

Miniguide til Albufeira

Albufeira er den største ferieby på Algarvekysten i Portugal. Albufeira er opdelt i den gamle by med charmerende små gader og butikker, mens den nye by er mere moderne med masser af barer og restauranter. Begge dele har hver sin charme, men jeg vil klart anbefale at bo nær den gamle by – medmindre man er på decideret drukferie 😉

Albufeira er kendt for sine mange, smukke strande med blødt sand og de fineste klipper og grotter. Det er muligt at tage en bådtur fra Albufeira Marina, hvor man sejler rundt og ser et godt stykke af kysten. Det kan klart anbefales!

Der findes rigtig meget dårlig mad i Albufeira. Ja, du læste rigtigt. Der ligger den ene turistede restaurant efter den anden, der serverer et middelmådigt udvalg af pizza, burger og buffeter. Dog er det helt sikkert også muligt at spise lækker mad i Albufeira, men det handler om at holde tungen lige i munden og vide, hvor man skal gå hen. Vi brugte lidt tid på at læse anmeldelser af restauranterne på blandt andet Tripadvisor, og det viste sig at være en rigtig god idé!

The Market Restaurant

Her spiste vi turens uden tvivl bedste måltid. Maden er enormt lækker, og restauranten er virkelig fin med den skønneste terrasse med udsigt over Albufeira. Det er en lille smule dyrere end mange af de andre restauranter, men det er rigtig godt givet ud. En hovedret koster lige omkring 20 €. Vi fik den lækreste friske salat med blæksprutte, en fyldig risotto med grillet tun og den største Aperol Spritz, jeg i mit liv har set 😉

 

Italian Republic

Det er muligt at bestille italienske retter på nærmest samtlige restauranter i Albufeira, men kun få kan finde ud af at lave det ordentligt. Det kan de hos Italian Republic. Og så er det virkelig billigt med hovedretter lige omkring 10 €. Faktisk var det så godt, at det var den eneste restaurant, vi spiste på to gange. Vi smagte både deres pizza, pasta og risotto, og det hele var super lækkert!

 

Wild & Co

Her går du hen, når du bliver træt af fisk og italiensk. Wild & Co er nemlig et steak house – men du kan selvfølgelig stadig få fisk og italiensk. Maden er ikke prangende, men det smager godt, og efter en uge er det altså rigtig rart at få noget andet. Derudover er restauranten ret fin, og udsigten er lige så god som på The Market. Den ligger nemlig lige på den anden side af gaden.

 

Cabana Fresca

Cabana Fresca ligger lige ned til stranden i den gamle by. Menukortet byder på et ret stort udvalg af forskellige fiskeretter. Men du gør klogt i at begrænse dig lidt, for portionerne er virkelig store. Vi fik blandt andet en fiskesuppe, som var ret lækker med muslinger, rejer og stykker af hvid fisk.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede asparges med brunet smør og ristede hasselnødder