Guide til London // Restauranter - Part 3

Crispy kartoffelfad med søde kartofler

Jeg har hevet en gammel opskrift op af hatten. Nemlig det her crispy kartoffelfad (se opskriften her). Fremgangsmåden er fuldstændig den samme, men jeg har byttet de almindelige kartofler ud med søde kartofler. Og jeg kan godt love, at det er lækkert! En sikker favorit 😉

De søde kartofler karamelliserer helt og smager skønt sammen med masser af smør, hvidløg og timian. Det er super godt tilbehør til aftensmaden og oplagt som gæstemad!

img_0887-2

Opskriften svarer til 2-3 personer

Crispy kartoffelfad med søde kartofler

  • 500 g søde kartofler
  • 60 g smør
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • flagesalt

Skræl søde kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Det gør du nemmest på et mandolinjern, men du kan også gøre det i hånden. Fordel kartoflerne i en støbejernspande (eller bare i et ovnfast fad) så kartoffelskiverne ligger på siden (se billedet). Hak hvidløget fint og pluk timianen. Smelt smørret og bland det med hvidløg og timian. Fordel halvdelen af smørret over kartofler og gem den anden halvdel. Bag kartoffelfadet i ovnen ved 180 grader i 1 time til kartoflerne bliver gyldne og crispy i kanten. Undervejs skal du pensle kartoflerne med resten af smørret ca. hver 20. minut. Drys lidt flagesalt over kartoflerne inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til London // Restauranter - Part 3