Anmeldelse af Mirabelle

Blåbærparfait

Jeg har for nylig kastet min kærlighed over parfait. Det er nemlig den mest simple is, man kan lave. Det hele skal faktisk bare piskes sammen i en bestemt rækkefølge. Ikke noget med at legere iscremen. Bare piske 😉

Denne version er lavet med en blåbærkompot, der tilføjer en skøn sødme og syre til isen. Jeg serverer den gerne helt simpelt med friske blåbær og hakket hvid chokolade, men du kan servere den ligesom enhver anden flødeis. Fx i en nøddekurv, til en brownie eller helt old school med marengs og vafler.

Blåbærparfait

Opskriften svarer til ca. 1 L is

Blåbærparfait

Blåbærkompot:

  • 300 g blåbær (friske eller frosne)
  • 50 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand

Iscreme:

  • 4 æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ L fløde

Kom blåbær, sukker, citronsaft og vand i en gryde og lad det koge op. Kog massen i ca. 5 min. og blend det med en stavblender. Det behøver ikke være helt fint. Kom blåbærkompotten på køl. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Det tager ca. 5 min. Pisk fløden til let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen sammen med æggesnapsen ved at tilsætte flødeskummen lidt ad gangen. Vend den afkølede blåbærkompot i iscremen. Du kan enten røre det helt sammen til en ensfarvet parfait, eller du kan røre det let sammen og skabe et marmoreret look, som jeg har gjort. Kom isen på frys i minimum 3 timer. Lad isen tø op i 15-30 min. inden den serveres.

Blåbætparfait

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Mirabelle