Anmeldelse af Neighbourhood (brunch)

Torsk med butternut squash puré og brunet smør

Måske læste du med i sidste uge, da jeg delte opskriften på min dessert til pigernes madklub? Det var en ret så lækker vaniljeparfait med timiancrumble og dulce de leche (se opskriften her).

Inden desserten blev der selvfølgelig også serveret en hovedret. Den bestod af ovnbagt torsk på en bund af butternut squash puré toppet med marineret kål og brunet smør med ristede hasselnødder. Præcis ligesom med desserten, så er denne ret slet ikke så avanceret, som den lyder 😉

Retten var inspireret af den lækreste ret, jeg fik på Madklubben Østerbro for nogle måneder siden. Jeg er ret vild med butternut squash puré. Den er helt cremet og lækker! Det tager lidt tid at lave, fordi butternut squashen skal bage i ovnen. Men der passer den til gengæld sig selv. Derefter skal den bare i blenderen med lidt fløde, og så har du en helt glat puré.

Brunet smør er virkelig hypet for tiden. Og det forstår jeg sådan set godt. Det smager skønt og er super simpelt! Fisken er her bagt i ovnen, og kålen er blot marineret i en dressing. Så selv hvis du ikke er den helt store masterchef, kan du sagtens kaste dig ud i at lave denne ret. Det er simple teknikker og bare virkelig gode smage!

Du kan eventuelt lave kålen og puréen dagen før – og så bare varme puréen op inden servering.

torsk med butternut squash pure og brunet smør

Opskriften svarer til 4 personer

Marineret kål

 • 10 blade palmekål (eller tilsvarende savojkål, grønkål eller en blanding)
 • 3 spsk olivenolie
 • 1½ spsk hvidvinseddike
 • salt og peber

Vask kålen og skær den i mundrette stykker. Rør marinaden af olivenolie og hvidvinseddike og krydder med salt og peber. Masser dressingen ind i kålen og lad det marinere på køl i minimum et par timer og gerne natten over.

Butternut squash puré

 • 1 lille butternut squash eller ½ stor butternut squash
 • ca. ½ dl fløde
 • salt og peber

Halver butternut squashen og skrab kernerne ud. Læg de to halve på en bageplade (med bagepapir) med snitfladen ned af og bag dem i ovnen i 45 min. ved 180 grader. Lad butternut squashen køle lidt af (omkring 5 min.) og skrab kødet ud med en ske. Blend kødet og tilsæt fløde til puréen er glat og har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Ovnbagt torsk

 • 4 torskefileter
 • salt og peber

Læg torskefileterne i et ovnfast fad og krydder med salt og peber og evt. lidt olie. Bag fisken i ovnen i ca. 12 min. ved 180 grader – alt efter størrelse på fisken. Den er færdig, når fisken let falder i flager.

Brunet smør med ristede hasselnødder

 • 1 stor håndfuld hasselnødder (ca. 30 g)
 • 100 g smør

Rist hasselnødderne på en tør pande. Fjern evt. det værste skal med køkkenrulle eller et viskestykker. Hak hasselnødderne og sæt dem til side. Smelt smørret i en kasserolle og lad det bruse stille til smørret begynder at skifte farve og dufte af ristede nødder. Hvis du vil, kan du si bundfaldet fra. Sluk for blusset og tilsæt de ristede hasselnødderne. Rør godt rundt.

Anret først butternut squash puréen i bunden af en tallerken og læg forsigtigt torsken oven på. Fordel kålen og hæld et par spiseskefulde brunet smør over retten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Neighbourhood (brunch)