5 skønne desserter

Asiatiske kyllingeoverlår i fad

Alt i et fad eller one pot wonder. Kært barn har mange navne. Aftensmad, hvor alt laves i et fad, er virkelig blevet populært – og ikke uden grund. For hvor er det bare dejlig nemt at have med at gøre! Du minimerer opvasken, og når du har forberedt kød og grøntsager, så passer aftensmaden sig selv. Nemt!

Når du laver mad på denne måde, er det vigtigt, at alt skal tilberedes nogenlunde lige længe. Ellers fungerer konceptet ikke rigtig 😉

Her har jeg lavet en asiatisk version med en spicy marinade med masser af soja, chili, ingefær og hvidløg, som giver en helt fantastisk smag til retten! Grøntsagerne kan du variere, præcis som du har lyst til alt efter, hvad du har i køleskabet. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det er noget nær den perfekte aftensmad – det er nemt, billigt og virkelig lækkert!

Opskriften svarer til 4 personer

Asiatiske kyllingeoverlår i fad

 • 4 kyllingeoverlår
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • 1 dl sojasauce
 • 1 spsk fiskesauce
 • 1 spsk sriracha sauce (alternativ 1 tsk chiliflager)
 • 1 spsk brun farin
 • saften fra 1 lime
 • evt. lidt majsstivelse eller jævner
 • sesam
 • 1 broccoli
 • 2 porre
 • ½ pose haricot verts
 • olie

Snit, riv eller pres hvidløg og ingefær fint. Kom det i en lille kasserolle sammen med soja, fiskesauce, sriracha, brun farin og saften fra en lime og lad det koge i nogle minutter til marinaden tykner. Du kan evt. tilsætte lidt majsstivelse eller jævner for at hjælpe den lidt på vej. Snit broccoli og porrer groft og bland dem sammen med bønnerne og lidt olie. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad og læg kyllingeoverlårene ovenpå. Pensl marinaden på kyllingelårene og fordel evt. overskydende marinade over grøntsagerne. Drys med lidt sesam og bag fadet i ovnen i 30-40 min. ved 200 grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 skønne desserter