Spinatpandekager med røget laks og avocado

5 skønne desserter

Sandhedens time! Når jeg kigger mine dessertopskrifter igennem, må jeg jo nok indse, at der tegner sig et mønster: jeg er vild med hvid chokolade og hindbær – indrømmet!

Her har jeg samlet nogle af mine yndlingsopskrifter på lækre desserter – og selvfølgelig indeholder flere af dem både hindbær og hvid chokolade 😉

Der burde være noget for enhver smag og ethvert ambitionsniveau. Panna cottaen med hindbær og hvid chokolade er super nem at lave og virkelig lækker! Hindbærsorbeten med crumble og marengs kræver lidt mere teknik og tålmodighed, men imponerer med garanti også enhver du serverer desserten for!

Koldskålstærte

Koldskålstærte

Kammerjunkebund

 • 150 g kammerjunker
 • 80 g smør

Kom kammerjunkerne i en pose og knus dem fint med en kagerulle. Smelt smørret og bland det i kammerjunkerne. Fordel massen i bunden af et tærtefad eller en springform og pres det godt ud i kanterne med en ske.

Koldskålsmousse

 • 2 blade husblas
 • 40 g sukker
 • 2½ spsk citronsaft
 • kornene fra ½ vaniljestang
 • 1 dl piskefløde
 • 1 dl kærnemælk

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. Kog citronsaft op med sukker og vaniljekorn og lad det koge nogle minutter til sukkeret er opløst. Tag lagen af varmen og tilsæt husblassen. Lad lagen køle af til den er håndvarm. Pisk piskefløden til en let skum og vend det med kærnemælken. Tilsæt et par skefulde af cremen til lagen og rør det godt ud. Tilsæt herefter lagen til resten af cremen og vend det sammen. Fordel moussen oven på kammerjunkebunden og stil den på køl i 2 timer. Server med friske jordbær.

Hindbærmousse

Hindbærmousse på kiksebund med hvid chokolade

Kiksebund med hvid chokolade

 • 150 g digestive kiks
 • 50 g mandler
 • 75 g smør
 • 50 g hvid chokolade

Hak mandlerne fint og knus kiksene. Du kan enten gøre det i hånden (kom kiksene i en pose) eller i en minihakker. Smelt smørret og rør det sammen med kiks og mandler. Smelt chokoladen (enten i mikroovnen eller over et vandbad) og rør det sammen med resten af massen. Fordel kiksebunden i 6 glas og tryk bunden let flad med en ske. Stil glassene på køl mens du tilbereder moussen.

Hindbærmousse

 • 225 g hindbær (gerne frosne)
 • 30 g sukker
 • 3 spsk citronsaft
 • 3 blade husblas
 • ¼ L fløde

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. Kom hindbær, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge i 10 min. Pres forsigtigt saften ud af bærene med bagsiden af en ske og sigt massen, så du bare har bærsaften tilbage. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme bærsaft. Lad saften køle godt af – det tager omkring 10 min. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med bærsaften ved at tilsætte flødeskummen lidt ad gangen. Fordel moussen oven på kiksebundene og bank bunden af glassene mod køkkenbordet, så moussen får en flad overflade. Stil moussekagerne på køl i minimum 2 timer. Server gerne med hakket hvid chokolade på toppen.

Panna cotta

Panna cotta med hindbær og hvid chokolade

 • 500 ml fløde
 • 1 vaniljestang
 • 2 spsk sukker
 • 100 g hvid chokolade
 • 2½ blad husblas
 • 100 g hindbær

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og lad det koge langsomt op. Hak chokoladen fint og fisk vaniljestangen op af fløden. Tilsæt nu den hvide chokolade til fløden og rør rundt til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i fløden. Hæld panna cottaen på glas og stil dem på køl i minimum 4 timer. Anret dine panna cotta med friske hindbær.

Hindbærsorbet

Hindbærsorbet med mandelcrumble og marengs

Hindbærsorbet

 • 300 g hindbær (du kan sagtens bruge frosne)
 • 250 g sukker
 • 250 ml vand
 • 20 ml æggehvide
 • 2 spsk citron

Kog hindbær, sukker og vand og lad det småkoge i ca. 5 minutter. Si hindbærkernerne fra og lad siruppen køle ned. Smag til med citron og kom sorbeten i fryseren. Rør nu i sorbeten hver halve time til sorbeten får en grødet konsistens. Dette tager ca. 2 timer. Pisk æggehviderne stive og vend dem i sorbeten – dette er med til at give isen en cremet konsistens. Rør fortsat i sorbeten hver halve time til den begynder at sætte sig (yderligere 2 timer).

Mandelcrumble

 • 100 g mandler
 • 100 g hvedemel
 • 100 g sukker
 • 100 g koldt smør

Hak mandlerne fint og bland dem sammen med mel og sukker. Skær smørret i tern og arbejd det ind i blandingen til dejen smuldrer fint. Bag i ovnen i 15 minutter ved 170 grader. Rør rundt i crumblen, så smulderet falder fra hinanden, og lad det køle af på en rist. Opbevar i en lukket beholder på køkkenbordet.

Marengs

 • 50 ml æggehvider
 • 150 g sukker
 • 1,5 tsk citronsaft
 • ¼ tsk vaniljepulver

Pisk æggehviderne luftige og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen mens du pisker. Når æggehviderne er næsten stive, tilsætter du citronsaft og vaniljepulver og pisker det færdigt. Stop først når marengsen er helt stiv, og skålen kan vendes på hovedet. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at marengstoppene er samme størrelse, da de ellers vil bage forskelligt. Bag marengsene i ovnen i 1 time ved 100 grader. Sluk ovnen og lad marengsene køle af i ovnen. Du må ikke åbne ovnen, før den er kølet af, da marengsene så falder sammen.

Hvid chokoladetærte

Tærte med hvid chokoladeganache og granatæbler

Mørdej

 • 250 g hvedemel
 • 80 g flormelis
 • 1 knivspids salt
 • 125 g smør
 • 1 æg

Rør mel, flormelis og salt godt sammen. Tilsæt smørret skåret i tern og ælt det sammen til dejen smuldrer. Pisk ægget let og saml dejen hurtigt – du må ikke ælte for meget. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den i en smurt form. Skær overskydende kanter af og prik huller i bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over dejen og fyld med tærtekugler eller tørrede bønner. Bag bunden i ovnen ved 180 grader i omkring 15 min. Hvis bunden er for lys, fjerner du bagepapir og tærtekugler og giver den lidt længere tid i ovnen – men hold øje.

Hvid chokoladeganache

 • 200 g hvid chokolade
 • 2 dl piskefløde

Varm fløden op i en gryde til kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld nu den varme fløde over chokoladen og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber til chokoladen smelter og cremen samler sig og er ensartet. Fordel ganachen på den forbagte tærtebund og stil tærten på køl i mindst tre timer og gerne natten over.

Pynt

 • Granatæblekerner

Tag tærten ud fra køl og pynt med granatæblekerner lige inden servering.

 

 

2 kommentarer

 • Louise L

  Koldskålstærten er så meget blevet et hit herhjemme. Det er en sindssygt lækker dessert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Food Salute

   Det er jeg virkelig glad for at høre! Jeg er også selv helt vild med den 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatpandekager med røget laks og avocado