Anmeldelse af Hanzō

Crispy ebi sushi bowl

Min absolutte yndlingssushi er maki med crispy ebi, chilimayo og avocado – uden tvivl! Jeg er vild med kombinationen af det fede, det sprøde og det stærke. Det er SÅ lækkert!

Her har jeg taget alt det bedste fra min yndlingssushi og lavet en sushi bowl. Det er altså bare noget nemmere end at kaste sig ud i hjemmelavet sushi – ikke noget med bambusmåtter og rulleteknik 😉

Du kan sagtens lave sushi bowl en helt almindelig hverdagsaften. Det behøver ikke at tage længere tid, end det tager at koge risene. Og så er det jo helt oplagt at servere til pigemiddag!

Jeg har lavet denne sushi bowl med hjemmelavet chilimayo, men du kan sagtens gøre det nemmere for dig selv og blot blande lidt sriracha sauce i en købt mayonnaise. Faktisk kan du også købe panerede rejer, som blot skal i ovnen, hvis det skal gå rigtig stærkt. Meeeen jeg tør ikke love, at resultatet bliver lige så godt 😉

Crispy ebi sushi bowl

Opskriften svarer til 4 personer

Crispy ebi

 • 12 tigerrejer (gerne frosne)
 • 1 æg
 • mel
 • panko rasp
 • smagsneutral olie

Tø rejerne op hvis de er frosne. Pil skallen af rejerne, men lad halen sidde på, så du har noget at holde i, når du skal panere. Læg et fint snit med en skarp kniv langs ryggen af rejen og træk forsigtigt tarmen ud. Vend rejerne først i mel, så i pisket æg og til sidst i panko rasp. Varm olien op i en gryde. Drys lidt panko rasp i olien – når det syder omkring raspen, er olien klar. Friter rejerne i olien til de er gyldne og læg dem på fedtsugende papir.

Chilimayo (giver en stor portion)

 • 2 æggeblommer (svarende til et bæger pasteuriserede æggeblommer)
 • lidt salt
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • ca. 2 dl smagsneutral olie
 • 1-2 spsk sriracha sauce
 • evt. limesaft

Brug en elpisker og pisk æggeblommerne med en lille smule salt til massen er ensartet. Tilsæt hvidvinseddike og pisk igen til massen er ensartet. Tilsæt nu olie lidt ad gangen (under piskning) til mayoen bliver tyk og lækker. Tilsæt sriracha sauce og evt. limesaft og smag til med salt.

Tilbehør

 • 3 dl ris
 • 2 avocado
 • agurk (vendt med lidt hvidvinseddike)
 • edamamebønner
 • wakame tangsalat (kan købes i asiatiske supermarkeder)
 • sesam

Kog risene efter pakkens anvisning. Skær agurken i fine strimler (gerne med et juliennejern og alternativt kan du bruge en spiralizer, en kartoffelskræller eller et rivejern) og vend det sammen med en sjat hvidvinseddike – det giver agurken en fin og syrlig smag. Varm edamamebønnerne og skær avocadoen i skiver. Server din sushi bowl i en skål med ris i bunden toppet med avocado, agurk, edamamebønner, tangsalat, sesam, crispy ebi og chilimayo.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Hanzō