5 nemme opskrifter med fisk

Pasta i græskarsauce med ristede græskarkerner

Velkommen græskarsæson – du er et ret så lækkert bekendtskab!

Jeg elsker den sødme, man kan få frem i græskar (især hokkaido), når man bager det. Det tager sin tid, men det er også det værd – og det passer jo sig selv i ovnen. Her har jeg brugt det bagte græskar til at lave en cremet og lidt spicy pastasauce. Pastaretten har jeg toppet med sprød bacon og ristede græskarkerner. Måske er jeg lidt biased, men det smager altså vanvittigt godt 😀

Her får du en pastaret fuld af grøntsager, som i den grad smager meget mere syndig, end den er. Hvis du vil gøre den endnu sundere, kan du skifte fløden ud med madlavningsfløde (eller lidt grøntsagsbouillon) og undlade bacon – men har du virkelig lyst til det?

Pasta i græskarsauce

Opskriften svarer til 4-6 personer

Pasta i græskarsauce med ristede græskarkerner

  • 1 hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl fløde
  • ½ tsk cayennepeber
  • salt og peber
  • 500 g frisk pasta
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 dl græskarkerner

Skær græskarret i kvarte og skrab kernerne ud. Lad skrællen sidde på. Læg græskarstykkerne med skæresiden nedad på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader i en times tid. Lad dem køle lidt af (ca. 5 min) og skrab så græskarkødet fri af skrællen med en ske. Kom græskarkødet, hvidløg, fløde og cayennepeber i blenderen og kør den til en ensartet sauce. Smag til med masser af salt og peber. Rist græskarkernerne med lidt salt på en tør pande til de popper. Steg baconen sprød og sæt til siden. Kog pastaen efter pakkens anvisning og vend den sammen med græskarsaucen. Server pastaen toppet med sprød bacon og de ristede græskarkerner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 nemme opskrifter med fisk