Anmeldelse af Un Mercato

5 nemme opskrifter med fisk

Fisk er godt, og fisk er sundt! Fisk indeholder en masse gode næringstoffer, og de officielle anbefalinger siger, at vi gerne skal spise 350 gram fisk om ugen. Men det kan altså godt være svært, når hverdagens inspirationsniveau ikke rækker længere end til et stykke laks på panden – bare rolig, vi har alle sammen været der!

Derfor har jeg her samlet 5 bud på nemme hverdagsopskrifter med fisk, som hverken kræver uanede mængder af tid eller et køleskab fuld af mærkelige råvarer 😉

laks2

Teriyaki laksesalat

 • 2 laksefileter
 • 1 dl sojasauce
 • 1 spsk mirin eller hvidvinseddike
 • 1 spsk vand
 • 1 spsk honning
 • 1-2 spsk sesam

Bland sojasauce, mirin, vand og honning og giv det 30 sekunder i mikrobølgeovnen for at opløse honningen. Du kan også varme det i en kasserolle, men det andet er nu bare nemmere. Skær laksen i mundrette stykker og marinér gerne laksen i teriyakien i minimum 30 min. på køl (spring over hvis du har travlt). Bag laksen i ovnen i 10 min. ved 180 grader. Drys den varme laks med sesam.

 • Salat (jeg brugte blandede spæde salater)
 • 4 radisser
 • 1 håndfuld edamamebønner
 • 1 forårsløg
 • koriander

Snit radisserne fint (gerne på et mandolinjern), skær forårsløget i skiver og tilbered edamamebønnerne efter pakkens anvisning (hvis du bruger frosne). Bland salaten sammen med laks, radisser, edamamebønner, forårsløg og koriander.

fisk92

Fisk en papillote

 • 4 torskefileter (eller laks)
 • 50 g smør
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld krydderurter (f.eks. estragon eller persille)
 • 2 porrer
 • 500 g kartofler
 • salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl og skær kartoflerne i kvarte. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre (15-20 min.). Hak hvidløg og krydderurter fint og bland det med smørret. Skær porrerne i skiver og fordel kartofler, porre og fisk på 4 stykker bagepapir. Krydder fisken med salt og peber og læg kryddersmørret på toppen. Fold bagepapiret så det slutter til som små pakker om indholdet. Bag i ovnen i 15 min. ved 150 grader.

fishtaco4

Mexicanske fish tacos med mangosalsa

 • 4 torskefileter (eller anden hvid fisk)
 • 2 spsk olie
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk paprika (gerne røget)
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk cayennepeber
 • ½ tsk chiliflager
 • 8-12 små hvedetortillas (gerne hjemmelavet efter denne opskrift)

Bland olien med krydderierne og kom marinaden i en frysepose. Kom torsken ned i posen og fordel marinaden så alle torskefileterne er dækket. Lad det gerne trække på køl i 30 min. Kom torskefileterne i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i 12 min. ved 180 grader. Del torsken i mindre stykker med en gaffel.

 • 1 mango
 • 1 rødløg
 • 1 chili
 • saften fra 1 lime
 • 2 håndfulde koriander

Snit rødløget fint og skær mangoen i tern. Skær chilien i skiver og hak korianderen groft. Bland det hele sammen og tilsæt limesaft. Lad det gerne trække i et kvarters tid. Lun dine tortillas og top dem med fisken og mangosalsa.

laks2

Ovnbagt laks med perlespelt og tzatziki 

Perlespelt:

 • 250 g perlespelt
 • 1 hønsebouillonterning
 • vand
 • salt

Kog perlespelten efter pakkens anvisning i vand tilsat en hønsebouillonterning. Hæld eventuel overskydende vand fra spelten og smag til med salt (husk der allerede er salt i bouillonen).

Tzatziki:

 • 1 agurk
 • 2,5 dl græsk yoghurt
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • salt og peber

Riv agurken og pres så meget væde ud som muligt. Du kan evt. drysse salt over og lade det stå til afdrypning i en si, hvis du har svært ved at få væden ud. Bland agurken med yoghurt og hvidløg og smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Lad gerne tzatzikien trække i køleskabet i en times tid.

Ovnbagt laks:

 • 4 laksefileter
 • lidt olivenolie
 • salt og peber

Læg laksefileterne i et ovnfast fad og gnid dem med lidt olivenolie. Krydder med salt og peber og bag laksen i ovnen i 10 min. ved 180 grader.

fishcake2

Thai fish cakes

 • 450 g torsk (eller anden hvid fisk)
 • 1 spsk rød karrypasta
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • 3 spsk fiskesauce
 • 1 forårsløg
 • 1 tsk salt
 • 1 håndfuld koriander
 • sød chilisauce

Skær torsken i grove tern. Snit hvidløg og ingefær groft og skær forårsløget i skiver. Blend fisk, hvidløg, ingefær, forårsløg, fiskesauce, salt og koriander i en food processer (eller blender) til farsen er ensartet. Steg fish cakes’ne i olie på en pande til de er gyldne og gennemstegte. Server med sød chilisauce.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Un Mercato