5 nemme hverdagsretter

Verdens nemmeste cheesecake

Jeg elsker cheesecake! Sådan virkelig… Jeg elsker cheesecake i alle afskygninger, og hvis en restaurant har cheesecake på menukortet, ja så er jeg nødt til at bestille den. Det er faktisk lidt af en besættelse, men det er bare min ultimative yndlingsdessert!

Dog bliver det hurtigt både besværligt og omfattende at lave den fantastiske kage selv. Men frygt ej – dine bønner er blevet hørt! Jeg ved det er store ord, men jeg vil vove at påstå, at dette er verdens nemmeste cheesecake! Dette er nemlig en no-bake cheesecake uden husblas. Fordi den er uden husblas, bliver ostecremen helt vildt cremet og uden risiko for at cremen skiller. Ikke nok med det, så skal den heller ikke på køl for at stivne. Og hvordan er det så muligt? Det er fordi, det er en cheesecake i glas. Ostecremen holder faktisk sig selv overraskende godt, og jeg vil ikke afvise, at opskriften også kan laves på klassisk vis, men det står for egen regning 😉

Hvis du laver cheesecaken på forhånd, kan det være en god ide at holde bunden og ostecremen adskilt inden servering, så bunden ikke bliver blød. Du kan også komme mere smør i kiksebunden – så holder den bedre på køl, men så synes jeg også, at bunden hurtigt bliver mere hård end crunchy.

Hvis du er lidt fiks på fingrene, kan du bikse denne himmelske dessert sammen på 15 min. Så har du en virkelig nem dessert, som dine gæster vil elske – det lover jeg 😉

cheesecake10

Opskriften svarer til 6 personer

Cheesecake i glas

 • 150 g digestive kiks
 • 50 g smør
 • 200 g flødeost neutral
 • 60 g flormelis
 • ¼ tsk vaniljepulver (eller kornene fra ½ vaniljestang)
 • 1 spsk citronsaft
 • 2 dl fløde
 • Friske bær

Knus kiksene enten i en pose eller brug en blender. Smelt smørret og rør det sammen med de knuste kiks. Rør flødeosten sammen med flormelis, vaniljepulver og citronsaft. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med ostecremen. Fordel først kiksebunden i 6 glas og derefter ostecremen. Top med friske bær.

nem-cheesecake-opskrift1

1 kommentar

 • Vinny C

  Det skal helt sikkert prøves! Er selv en stor elsker af cheesecake 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 nemme hverdagsretter