Bulgursalat med grillet agurk og citronvinaigrette

Denne sommer har ikke ligefrem budt på mange grillaftener. Derfor har jeg snydt lidt og fundet grillpanden frem. Det resulterede i denne friske bulgursalat med grillet agurk og forårsløg samt en krydret citronvinaigrette. Super lækker og nem hverdagsmad, som passer godt til både kød, kylling og fisk!
Opskriften svarer til 4 personer
Bulgursalat
- 2 dl bulgur
- 1 agurk
- 3 forårsløg
- persille
Kog bulguren efter pakkens anvisning (gerne i hønsebouillon). Vask forårsløgene, skær enderne af og halvér forårsløgene på langs. Skær agurken i tynde strimler (evt. med en skræller eller på et mandolinjern). Grill forårsløg og agurk på en varm grillpande til grøntsagerne får fine grillstriber. Bland bulguren med de grillede grøntsager og anret med frisk persille.
Citronvinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1 lille håndfuld persille
- salt og peber
Hak hvidløg og persille fint og bland det med olivenolie, citron og chiliflager. Smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer endnu