Anmeldelse af Tony's Østerbro

Bearnaisedip

Denne dip har den gode smag fra bearnaise, men i en lidt sundere og mere frisk udgave!

Brug den som tilbehør til grillmaden – f.eks. til en oksecuvette med kartoffelbåde eller en bagt kartoffel. Du kan også bruge den til dip til grøntsagsstave eller chips for den sags skyld. Derudover smager den altså bare godt til biksemad! Faktisk kan du servere den til det meste – sorry, not sorry 😉

Denne udgave er med hjemmelavet bearnaiseessens, men jeg er helt sikker på, at man sagtens kan bruge den fra supermarkedet. Dog er det virkelig nemt at lave essensen selv, og de hakkede estragonblade i dippen er med til at give den rigtige bearnaise-feel. Så giv det et forsøg. Resultatet er det hele værd!

bearnaisedip3

Opskriften svarer til 4 personer

Bearnaisedip

  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk vand
  • ½ løg eller 2 skalotteløg
  • 1 bundt estragon
  • 1 æggeblomme
  • 3 spsk creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise (evt. hjemmerørt)
  • 1 spsk dijonsennep
  • salt og peber

Snit løg og del estragonen i blade og stilk. Kog bearnaiseessensen af hvidvinseddike, vand, løg, estragonstilke, salt og peber og lad det koge ind til ca. halvdelen. Lad essensen køle af til stuetemperatur og pisk den sammen med æggeblommen. Hak estragonbladene fint. Rør nu essensen sammen med creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep og de hakkede estragonblade. Hvis dippen bliver lidt for tynd, kan du tilsætte mere mayonnaise. Smag til med salt og peber.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Tony's Østerbro